Pankica -> RE: Porodiljska naknada (6.12.2008 17:07:32)
|
Luna77, obzirom da sam ja bila "specifičan slučaj", a pošto takve i sl. slučajeve zakonodavac nije predvidjeo, a eto, desilo im se, "izašli su mi u susret" tako što su mi uplatili, ne puni iznos naknade, nego toliko da bi se mogli uplatiti doprinosi i da ne bi došlo do prekidanja radnog staža, što ni u kom slučaju ne bi bilo ni po zakonu, a ni u redu, jer sam u stalnom radnom odnosu, onda su mi morali "nešto" naknade isplatiti, a samim tim i uplatiti doprinose i to samo za period za koji bi bila"na leru" ili bolje rečeno ni na nebu ni na zemlji.Dakle, do sticanja uslova za ostvarenje naknade od Kantona. Kada je ispunjen taj uslov, Kanton je nastavio ispunjavati svoju obavezu, a poslodavac mi više neće uplaćivati ništa, jer takav su zakon donijeli, nažalost. <meni je ustvari bilo bitno da se ta "rupa" popuni, jer ja sam najmanje kriva, a znala sam da to tako ne može im proći, jer bi to bila čista diskriminacija i krivično djelo. I svakako da su nam načinili nepravdu i donošenjem takvog zakona, učinili i diskriminaciju i narušili osnovna ljudska prava koja su nam Ustavom BiH zagarantovana. Ostaviti bilo koga bez zdravstvenog, socijalnog i dr. osiguranja, šta je drugo, nego čista diskriminacija. Naročito ako si u stalnom radnom odnosu, ali eto, "oni" mogu sve, a da nikome za to ne odgovaraju.
|
|
|
|