ja_naiva -> RE: Porodiljska naknada (22.10.2008 15:16:03)
|
evo ja svjeze nasekirana... nije Boga mi cudo sto nam se ista dogadja kakvi smo. imali smo malocas na poslu sastanak, na kojem treba da dogovorimo sjednicu Sindikata, pa cemo pokrenuti pitanje naknade za prosvjetarke u osnovnim skolama. kolegica ustaje i kaze, eto trebamo sastanak, nadamo se da ce nas sve kolege podrzati, nas ima puno buducih mama pa bi mi ...... ona objasni o cemu se radi. a onda IDIOT (znam da je ovo deranje) onako hladno kaze, pa sta hocete, zene koje ne rade nemaju nista, a vi koje radite imate makar nesto. (njegova se zena porodila prije nekih godinu i ne radi). pa kad idiotu koji ima dijete, bebu, nije stalo, cak se sa tim posprdava, kako bi bilo stalo nekim starkeljama u foteljama (sto je strasno, pored njega sjede jos dva-tri lika, cije zene ne rade, trudne, i cini mi se kao da ga podrzavaju). u to jos s trece strane se cuje komentar: niko ne pita nas muskarce kako je nama dok su nam zene trudne i porodjene, kao sta njima sve fali..... sexa valjada, jadni.... a onda sindikalna predstavnica (koja nema djece, u ranim 50im) kaze: pa o tome se vec pricalo na kantonalnom sindikatu... pitamo je sto nam nije guska prenijela, mi pojma nemamo sta se sve rjesava, veli ona, svak se cese tamo gdje ga svrbi, kao nju to ne zanima, pa se nije zainteresovala..... da covjek povrati. poenta je cini mi se da je najvaznije pobrinut se za sebe, ako ja nemam, ne moras imati ni ti.
|
|
|
|