mimh -> RE: Porodiljska naknada (29.3.2010 10:23:16)
|
naalost, ako je u 4 mjesecu trudnoće do poroda ima jo, neće dobiti nita napismeno jer ne mora, obzirom da je ugovor na određeno radni odnos je zavren istekom roka u ugovoru i poslodavac joj ne mora dati nita napismeno. sa tubom sumnjam da bi ita uspjela jer nigdje u zakonu ne pie da joj mora produiti ugovor zato to je trudna. [sm=smiley13.gif] ona eventualno moe pronaći nekog ko će joj uplaćivati doprinose ako već ne uspije raditi do kraja, kako su meni obajsnili mora imati radni sta u kontinuitetu 6 mjeseci, odnosno da je stekla pravo na godinji, samim tim je stekla i pravo na porodiljsko bolovanje koj eće onda primati bez obzira na to da li će joj produavati ugovor. meni je objanjeno ovako. i ja sam dobila otkaz kada sam bila u 3 mjesecu trudnoće, zamolila sam ih, popričala i sada mi produuju svaki put po mjesec dana, trebala bih na trudničko ali radim, kako bih ostvarila pravo na porodiljsko, mada zbog prirode svog posla mogu sebi da priutim da radim inače bih sigurno već sjedila kod kuće i nadala se naknadni sa biroa[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|