Anoniman -> RE: Porodiljska naknada (29.9.2009 1:06:10)
|
IZVORNA PORUKA: Đenifer Ćao [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , kako idu porodiljske naknade, tj da li se čeka retroaktivno ili se dobije brzo nakon poroda. Termin mi je 19.10., mada sam još na poslu i osjećam se dobro i mogu raditi,i planiram na porodiljsko od 12.10. Uzela sam formular iz Općine Centra, kojoj pripadam , i pripremam dokumentaciju koju će mm predati nakon upisa djeteta. Čula sam da neke Općine daju jednokratnu pomoć(Stari Grad cca 200 km) , pa neznam da li je to slučaj i sa Centrom, ako su neke upoznate , neka se jave kako ide. Da li vam poštar donosi naknadu ili se može dati račun u banci pa da Kanton uplačuje, malo sam izgubljena sa tim primanjima i kako ide., pa pomažite .pozzzzzzzzz Mrsko ti čitati a? [sm=smiley36.gif] To za jednokratnu pomoće iz Starog G. ne znam...... Ako si zaposlena primat ćeš od Kantona 12 mjeseci naknadu u iznosu od 430-450 KM (varira svaki mjesec), poštar donosi na kućnu adresu. Ja sam bila "ažurna" pa sam brzo nakon poroda predala dokumentaciju te sam naknadu dobila kroz 20-tak dana mada se zna desiti da žene čekaju nekoliko mjeseci al sve retroaktivno isplate, no siki riki [sm=smiley2.gif] . Eto, mislim da sam ti na sva pitanja odgovorila [sm=smiley14.gif]
|
|
|
|