Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
DRAGE MAME,DANAS NECE BITI PORODILJSKO U OPSTINI NOVO SARAJEVO.ZVALA JA POSTARA,KAZE NISU UPLATILI OPSTINI N.SARAJEVO I NE ZNA HOCE LI UPLATITI DO SUTRA
Drage mame, ne nađoh nikakav frišak post o tome , pa da vas pitam.. Kolika je porodiljska naknada za nezaposlene porodilje (koje nikad nisu bile u radnom odnosu) i koliko dugo se dobiva?
Molim vas ako neko moze da mi odgovori, nova sam ovdje... U radnom sam odnpsu na neodredjeno kod privatnika, ali nisu mi redovno uplacivani doprinosi... Da li cu moci dobijati naknadu od 360 km kao zaposlena? Da li je neko imao slicnu ili istu situaciju, i kakvo je iskustvo?? Hvala unaprijed
Zdravo mame, molim Vas za informaciju. Ja sam u radnom odnosu tek 3 mjeseca, znaci bit cu 6 mjeseci kada budem trebala ici na trudnicko bolovanje (Termin mi je polovinom novembra, a ugovor mi istice kraj oktobra). E htjela sam vas pitati kakvi su sada uslovi za porodiljsku naknadu, odnosno sta je za mene bolje da uradim(raspitivala sam se po nasim ustanovama, ali me samo salju od jednog do drugog i niko mi ne daje konkretan odgovor), da li tek kada mi ugovor istekne da odem na porodiljsko ili ipak dok jos nije istekao, pa da odem na bolovanje, sta je za mene bolje, gdje cu dobiti vecu naknadu, nista o tome ne znam i kada i gdje se jos mogu prijaviti za pomoć za prehranu djeteta do šest mjeseci i dodatnu ishranu za majku-dojilju te jednokratnu pomoć za opremu novorođenčeta? Izvinite na duzem postu i hvala vam unaprijed.
za jednokratnu pomoc i ovo drugo se prijavljujes u opcini isto gdje i za porodiljsku,uslov je da nemas auto i jos neke stvari imas na stranici opcine
A za porodiljsku se svakako ne mozes prijaviti nego tek kada rodis,posto ces tada biti nezaposlena,onda ces dobijati 180 KM svaki mjesec kao zena koja nije u radnom odnosu,osim ako ti poslodavac ne produzi ugovor
MALA MILA tek vidjeh tvoje pitanje. kod mene je ista situacija. kasne mi s doprinosima po 3 a nekad čak i pola god.ali nisam imala problema za ostvarivanje prava. dobila sam rješenje od općine.