Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ma nema od naknade danas nista, danas je isplata prema opstinskim slzbama, a oni onda dalje proslijedjuju postama za krajnje korisnike. Moliti Boga da sluzbenici u opstinskim sluzbama to proslijede danas pa da postari mozda sutra pocnu djeliti, ako ostave za ponedeljak nema para ni do utorka
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
Pozz svim clanicama,imam jedno pitanje,porodila sam se 11.11.2014 i danas mi je postar donio porodiljsku naknadu za decembar zar ne bi trebala dobiti 20dana novembra?
Pozz svim clanicama,imam jedno pitanje,porodila sam se 11.11.2014 i danas mi je postar donio porodiljsku naknadu za decembar zar ne bi trebala dobiti 20dana novembra?
Dobit ćeš 12 porodiljskih naknada...ako si dobila decembar 2014. ..dobijat ćeš porodiljsku zaključno sa novembrom 2015....ne dobija se porodiljska po danima već po mjesecima...
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
Prvo mi reci koliko si para dobila? Ako je vise od 360, tu ti je uracunat i novembar. Ako si porodiljsko otvorila 11.11., odnosno na dan poroda, postar ti je danas donio blizu 600 KM. Zanemari sta pise na onoj "uuplatnici" jer stoji samo decembar, to su urneci.
E onda ti stvarno nisu sve isplatili, bezobrazluk... Zovi u ponedeljak opstinsku sluzbu i pitaj sta ti je sa naknadom za novembar 2014, za tih 20- tak dana. Meni su npr isplatili 2 odjednom, isto je tako bilo oko 20 dana prvog mjeseca i doslo mi oko 630 KM
E onda ti stvarno nisu sve isplatili, bezobrazluk... Zovi u ponedeljak opstinsku sluzbu i pitaj sta ti je sa naknadom za novembar 2014, za tih 20- tak dana. Meni su npr isplatili 2 odjednom, isto je tako bilo oko 20 dana prvog mjeseca i doslo mi oko 630 KM
Zavisi kad je predala papire i kad je dobila Rješenje..piše joj na Rješenju od kojeg mjeseca će dobivati...samo kada su puni mjeseci daju zaostatke npr. 2 mjeseca...
Zavisi kad je predala papire i kad je dobila Rješenje..piše joj na Rješenju od kojeg mjeseca će dobivati...samo kada su puni mjeseci daju zaostatke npr. 2 mjeseca...
Bojim se da nije tako, evo da ne objasnjavam zasto to znam, dovoljno je samo da ti kazem da sam se i ja porodila samo koji dan prije nje i Rjesenje dobila pred Novu godinu u decembru. I meni na Rjesenju stoji navedeno da za decembar naknada iznosi 360 KM, nivembar i ne spominju...
< Poruku je uredio buci muci -- 7.2.2015 16:51:47 >
Meni se je to desilo, ...., porodila se 02. 08. I dobijem prvu naknadu, kad ono samo septembar, ...., sokirala se, ....., nazvala opcino Novo Sarajevo, ...., provjeri teta, kaze greska, ...., do njih. Pitala me hocu li naredni mjesec dvije, ...., ili da mi kao sutra uplate, ja rekla da uplate sutra jer sam ionako cekala dugo i ocekivala dvije. Suzra mi javila da je zavrsila, ...., ja otisla do poste, da ne ganjam postara, jer sam na drugoj adresi. Teta se izvinjavala kao distem neki bla bla.....U svakom slucaju kontaktiraj opcinu....Sretno i pozzzzz.
Ne zavrsih... A ja sam danas dobila I novembar i decembar. A mozes to posmatrati i sa aspekta doprinosa, oni su njoj za svaki obracunski period duzni obracunati i pratece obaveze, tako da ne moze i ne smije po Zakonu kojekakve "razlike" za nepuni mjesec prenositi u narednu godinu, ma ni slucajno... Zamisli da ti ovo neko uradi sa pkatom, ne ide, jeli tako? E tako ni ovo ne bi smjelo ovako kako si rekla, samo za pune mjesece navodno.
Meni se je to desilo, ...., porodila se 02. 08. I dobijem prvu naknadu, kad ono samo septembar, ...., sokirala se, ....., nazvala opcino Novo Sarajevo, ...., provjeri teta, kaze greska, ...., do njih. Pitala me hocu li naredni mjesec dvije, ...., ili da mi kao sutra uplate, ja rekla da uplate sutra jer sam ionako cekala dugo i ocekivala dvije. Suzra mi javila da je zavrsila, ...., ja otisla do poste, da ne ganjam postara, jer sam na drugoj adresi. Teta se izvinjavala kao distem neki bla bla.....U svakom slucaju kontaktiraj opcinu....Sretno i pozzzzz.
Eto vidite, greska, nego sta... Mojoj prijateljici npr nisu dobro izracunali taj nepuni mjesec i isplatili joj malo manje. I to otvorite dobro oci.