Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
zar nije obračun porodiljne naknade isti za sve uposlene žene? i šta im uopće znači prilikom podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na porodiljsnu naknadu ona potražnja potvrde o visini LD-a u posjednih 6 mjeseci???
Ništa, kaže da je netko dobio možda zaostatke! Mislim kakve zaostatke kada se se isplaćuje mjesečno! I da je bio za 12. mj on bi se isplatio u januaru. I na kraju, identičan iznos kao u N.Gradu?!
mislim da nadoknada zavisi od toga da li si zaposlena duže od 6 mjeseci ili kraće. čini mi se da zavisi i od toga da li si na određeno ili neodređeno. jedno je sigurno prva nadoknada koju dobiješ sa ostalim ženama redovna je uvijek manja. zašto ne znam nije mi se dalo peglati jer sam vidjela da je još žena tako dobilo. znači prva poslije one koju dobiješ za par mjeseci zakašnjenja kad tek predaš za nadoknadu. pretty mama koja ti je ovo po redu?
to ti je to onda. još je jedna žena zvala i isto joj je neka priča bila kao to će vam se izravnati sa zadnjom nadoknadom bla bla fu ha. a ono svi dobili isti iznos na cijelom kantonu samo ja manje. i listala sam ovu temu i vidim mjesec ranije jedna isto to piše. kaže drugo primanje po redu i manja nadoknada. sljedeći mjesec čini mi se dvije žene su dobile isti iznos za 10tak KM manji od ostalih. i sve tako. mislim da i to umanjenje zavisi kolika je nadoknada, a pošto je ova velika tebi je onda i umanjenje 24 KM. baš kriza. mene je iznerviralo i za prvu nadoknadu kad sam dobila za dio juna i za juli poprilično manji iznos od pojedinačnih nadoknada za ta dva mjeseca. a ja sam od 4.6. na porodiljskom, znači nisam dobila samo za prva tri dana juna. umanjenje je bilo 56 KM, a nadoknada za juni je bila 432, podijeli na 30 dana ispadne da je umanjenje trebalo biti oko 43 KM, ali ko zna kako oni to računaju. i još onda sljedeći mjesec nadoknada manja za 10tak KM u odnosu na ostale žene. i od tada dobijam isto kao i ostale.
Cure, ja jucer nisam dobila nista, u N.S., trebala sam 13-tu! ako danas do podne ne stigne nista, moze li mi neka od vas napisati na koji broj da zovem u opstini N.S. da vidim jesu li me stavili na spisak!?
Informacija za žene koje dobiju manju naknadu od drugih.Razliku u naknadama isplate nakon isteka porodiljskog odsustva.Ja sam sad na porodiljskom sa trećim djetetom.Sa prvo dvoje djece nakon isteka porodiljskog dobila sam oko 25 KM razlike.Taj novac nije bio uz naknadu već je poštar donio naknadno.