|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  193 194 [195] 196 197   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodiljska naknada
3.12.2012 13:30:54   
moja suncica
ako si u 36. sedmici onda ti je ginekolog otvorio trudnicko bolovanje za koje imas 28 dana pravo, tu uputnicu odneses u firmu a sa drugom odes u centar za soc.rad i oni ce ti dati sve sto je potrebno te ces odmah morati potpisati jednu izjavu vezanu za prijevremeni odlazak na posao ukoliko se to desi...a kada se porodis ginekolog ce ti otvoriti porodiljsko i tek tada svu tu dokumentaciju(rodni list bebe, ugovor o radu....) ces predati u soc.gdje si dobila formulare. Naknada za porodiljsko ce ti biti obracunata od datuma kada si otisla na trudnicko bolovanje tj.od tog datuma koji ti pise na toj sad uputnici. Ja sam novac dobila kada mi je bebi bilo 2 mjeseca,malo se duze ceka

(odgovor članu Jeca_Perec)
Neposredna veza do poruke: 4851
3.12.2012 13:32:58   
moja suncica
Novac donosi postar,meni oko 20. u mjesecu

(odgovor članu Jeca_Perec)
Neposredna veza do poruke: 4852
5.12.2012 10:27:16   
bebaa
drage moje opet imam pitanjce...vec je proslo 2 mj. kako sam predala papire a jos nema isplate...rekli sta mi dva mj. treba cekati pa se nadam isplati sad u decembru...medjutim interesuje me ima li iko sa dobrinje 5 ili blizu da mi kaze oko kojeg datuma su otprilike isplate da se nadam...u nadi je magarac crko,valjda ja necu...hahahahhaa...pozz

(odgovor članu moja suncica)
Neposredna veza do poruke: 4853
5.12.2012 11:57:23   
chuci
iza 20og su obično isplate. i budu u cijelom gradu u dan dva.
nisi jedina koja je čekala 3 mjeseca

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 4854
5.12.2012 12:52:56   
moja suncica
ja sam u oktobru dobila 18.a u novembru 28.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 4855
6.12.2012 19:18:45   
lely
Ja nikako ne kontam ovo sa porodiljskom naknadom.U prvoj trudnoći nisam radila i primala sam tih 120 km.Sada sam u radnom odnosu i zanima me jel se za vrijeme trudničkog odsustva dobiva samo ova porodiljska naknada ili i poslodavac nešto isplačuje tj. dobivaš li neku platu.Možda glupo pitanje al ja stvarno ne znam user posted image

Neposredna veza do poruke: 4856
7.12.2012 11:11:10   
moja suncica
zavisno od poslodavca...drzavna sluzba isplacuje platu a privatnici... sumnjam da postoje tako darezljiviuser posted image

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 4857
8.12.2012 15:55:55   
bebaa
hvala na odgovorima...a ja sam zaposlena kod privatnika i dobivam od njega jos od pocetka porodiljskog razliku od naknade sto mi pripada od kantona,ofrlje,jer jos ne znam koliko cu tacno dobiti,ali hvala mu jer je sigurno vise nego sto bi trebalo...ali to su rijetki slucajevi...sve ostale sto znam ni dinara nisu dobile...

Neposredna veza do poruke: 4858
8.12.2012 16:02:07   
EEDITH

IZVORNA PORUKA: bebaa

hvala na odgovorima...a ja sam zaposlena kod privatnika i dobivam od njega jos od pocetka porodiljskog razliku od naknade sto mi pripada od kantona,ofrlje,jer jos ne znam koliko cu tacno dobiti,ali hvala mu jer je sigurno vise nego sto bi trebalo...ali to su rijetki slucajevi...sve ostale sto znam ni dinara nisu dobile...

svaka čast za poslodavca,ja nisam od firme dobijala ništa,samo naknadu od kantona,opet to zavisi u kom si kantonu,
samo sam imala sreću da sam se vratila na posao,i bila cijelu god.na porodiljskom

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

(odgovor članu bebaa)
Neposredna veza do poruke: 4859
8.12.2012 17:33:01   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: eldinky

IZVORNA PORUKA: bebaa

svaka čast za poslodavca,ja nisam od firme dobijala ništa,samo naknadu od kantona,opet to zavisi u kom si kantonu,
samo sam imala sreću da sam se vratila na posao,i bila cijelu god.na porodiljskom

i ja sam također sa prvom bebom primala od firme onaj minimalac i razliku od kantona, tako da je tada tp bila optprilike moja plata, bez stimulansa iostalog, i sada hvala Bogu primam osnovicu plate iako ne radim u državnoj firmi

(odgovor članu EEDITH)
Neposredna veza do poruke: 4860
8.12.2012 18:19:33   
Neca xxx

IZVORNA PORUKA: lely

Ja nikako ne kontam ovo sa porodiljskom naknadom.U prvoj trudnoći nisam radila i primala sam tih 120 km.Sada sam u radnom odnosu i zanima me jel se za vrijeme trudničkog odsustva dobiva samo ova porodiljska naknada ili i poslodavac nešto isplačuje tj. dobivaš li neku platu.Možda glupo pitanje al ja stvarno ne znam user posted image

lely, to ti zavisi isključivo od poslodavca i njegove dobre volje. Nažaalost. user posted image
Ti imaš zagarantovanu samo onu naknadu umjesto plate od kantona, a do poslodavca je da li će ti isplatiti nešto dodatno, koliko dugo i u kojem iznosu.

Nažalost.

“Samo sam htjela da imam nešto tvoje… Zauvijek…”
“Želiš nešto moje? Zauvijek? Da li bi prezime moglo da posluži?”

(odgovor članu lely)
Neposredna veza do poruke: 4861
9.12.2012 19:38:55   
lala_2012
Cao cao mala i velika raja! Mene postar pozitivno iznenadio prosli mjesec: donio porodiljsku, djeciji i jednokratnu od jednom! bas je srce hehehe! e sad pitanje... posto pise na ceku da je jednokratna za oktobar mjesec jel to znaci da ce biti i naredni koji mjesec ova jednokratna?? ako je ko imao slicnih iznenadjenja drago bi mi bilo da mi ovo pojasni,,, hvajaaa caooo

Pahulja moja... 09.7.2012

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 4862
9.12.2012 20:36:37   
M kao Mama

IZVORNA PORUKA: Neca xxx

IZVORNA PORUKA: lely

lely, to ti zavisi isključivo od poslodavca i njegove dobre volje. Nažaalost. user posted image
Ti imaš zagarantovanu samo onu naknadu umjesto plate od kantona, a do poslodavca je da li će ti isplatiti nešto dodatno, koliko dugo i u kojem iznosu.

Nažalost.

mislim, pošto si ti na budžetu da imaš osnovcu plate od poslodavca i od kantona ono po rješenj 360, ali uvijek dođe više

(odgovor članu Neca xxx)
Neposredna veza do poruke: 4863
9.12.2012 20:46:54   
Hanady RR
Alma kakva osnovica plate...

Zakon je jasan...i lijepo piše u rješenju o nakandi...zaoslena mjka žena na području kantona sarajevo prima 60% do prosječne plaće federacije...nije bitno koliko je njena plaća u firmi svaka prima isto ako su doprinosi i sve u vezi plaće i na plaću redovno plaćani u prethodnome periodu...

Rješenja dolaze na 360 KM što je najmanje što s emože desiti da žene prime slučaju sve prijavljenih minimalaca ...
al statistički podaci se prate tako kantom posljednje dvije godine plaa iznos 400...pa i do 460 KM čini mi se...
tako ćeš laly i ti dobiti...

a razlika do plaće...nije smao dobra volja poslodvac nego i zakonske regulative...budžetskih korisnika i odakle namiruje plate poslodavaca sa budžeta...
tako recimo Ko radi u školstvu biće mu isplaćeno do 100% plaće, ko radi na JS VHt biće mu isplaćeno do 100 % plaće...ko radi u vladi federacije , optinama itd isto...al ko radi u Općoj bolnici dr. abdulah nakaš...neće dobiti do 100% plaće čisto jer se ne zove JU kantona sarajevo i još uvijek se čeka na rješenje toga porblema u nazivu d abi kanton sarajevo i tim porodiljama obezbijedio do 100% plaće obavezujući poslodavca na isto...

Ko dprivatnika koriste različite elemente iz zakona kao i za regeres...ako poslodavaca ima para...
kako je dobar broj kod privatnika prijavljen na minimalce a mimo toga prime plaću veću od poslodavca kanton s ei ne mješa da se isplati do 100% plaće jer relano dobiju 100% sa ovih 60% od porsječne plaće kad su prijvaljeni na minimalceuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 4864
9.12.2012 21:15:28   
mamina princeza
Hanady znaš li ti možda kako svi dobije rješenje na oko 360 a ja sam dobila na 453 čini mi se. Cijelo vrijeme se pitam kako to al šta.ću došlo kako je došlo i po tom primam ostatak. A često ne bude ni taj iznos pa.mi je baš bezveze. Opstina stari grad

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 4865
9.12.2012 21:26:54   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: mamina princeza

Hanady znaš li ti možda kako svi dobije rješenje na oko 360 a ja sam dobila na 453 čini mi se. Cijelo vrijeme se pitam kako to al šta.ću došlo kako je došlo i po tom primam ostatak. A često ne bude ni taj iznos pa.mi je baš bezveze. Opstina stari grad

Ti si dobila iznos koji jeste sattistički podatak jer očito je u opštini poznata činjenica da ćeš kod firme primati ostatak do 100% plaće...
tako da su pisali 360 i poslali to rješenje u opštinu tebi bi firma uplaćivala više a ti bi primala samim time više nego jeste 100% tvoje plaće...
no morate znati d ana kraju godine kad s eradi M4 obrazac piše se porodiljki dopust u isti pokaže se koliko novaca jeste dobili...

Mislim da se korektno rješenje odnosi na firme koje jesu one koje isplaćuju 100% da ti nebi svaki mjesec morala ići u firmu i nositi odrezak nakande koju si primila ( a koja vam kasni poprilično ) pa da ti tek onda firma uplaćuje razliku do 100%...

Ne možemo mi nikoga prevariti ...M4 obrazav kad tad pokaže godinu u kojoj jeste pordiljsko korišteno...prenaplata iznad 100% bi bila oporezovana na tvouj teret...
tako d aje tebi super ovako vjeruj mi

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 4866
9.12.2012 22:18:00   
mamina princeza
Prošli put kad sam bila na porodiljskom isto i je pisalo kao i svima manj iznos i dobivala sam puni plaru a nije.mi ništa oporezovano. Sad se pitam kako al hajde nema veze ako mi je dobro ovako neka je... Ma ne bih ja ni varala nego se pitam što je meni drugačije. A.volim da je kako i jeste pravilno da ne mislim.
I

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 4867
9.12.2012 22:28:46   
M kao Mama
Ma, bogami nikoga mi ne varamo, taman bi trebalo kad poštar donese, da idemo u Općinu i vračamo razliku

Neposredna veza do poruke: 4868
10.12.2012 14:21:58   
chuci
ja ne kontam kako to moraćeš vratiti na kraju?
ovi sa posla mi plaćaju porez za onaj dio koji oni uplaćuju. ovo za porodiljsku mi je valjda plaćen porez, ne sjećam se znam da nisam ništa morala vratiti ni platiti prošli put

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 4869
10.12.2012 14:31:22   
Hanady RR
Dobro...
ja kontam kako...
vrijeme će pokazati...
uzimate više nego zakon dozvoljava...
sisitem je uvezan i jednoga dana m4 obrazac pokazat će starno stanje stavri

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 4870
10.12.2012 16:30:39   
mamina princeza
n i ja ne razumijem tu tematiku ... pa sta ima veze valjda firma moze ( ako je u pitanju privatnik kao kod mene) da odluci i povecati platu sto bi onda imalo isti efekat. ato nije nikako zabranjeno. al hadje mene svakako ne kaci pa necu ni raziljatiuser posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 4871
   Porodiljska naknada
10.12.2012 18:30:38   
lala_2012
Cao cao mala i velika raja! Mene postar pozitivno iznenadio prosli mjesec: donio porodiljsku, djeciji i jednokratnu od jednom! bas je srce hehehe! e sad pitanje... posto pise na ceku da je jednokratna za oktobar mjesec jel to znaci da ce biti i naredni koji mjesec ova jednokratna?? ako je ko imao slicnih iznenadjenja drago bi mi bilo da mi ovo pojasni,,, hvajaaa caooo

Pahulja moja... 09.7.2012

Neposredna veza do poruke: 4872
10.12.2012 19:21:39   
chuci

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Dobro...
ja kontam kako...
vrijeme će pokazati...
uzimate više nego zakon dozvoljava...
sisitem je uvezan i jednoga dana m4 obrazac pokazat će starno stanje stavri

pa de i nama objasni da znamo?

meni isplaćuju ''do pune plate razliku''. s tim što su mi skinuli neke koeficijente na osnovu kojih sam imala veću platu. meni moj poslodavac od sebe uplaćuje razliku, na osnovu svoje odluke, znači ne mora, odnosno ne radim u takvoj firmi da mi moraju doplaćivati razliku. tako mi je bilo i na prošlom porodiljskom. i nisam ništa vraćala iako mi poslodavac razliku uplaćuje kao da primam 360 km porodiljske.

ko će i šta provjeravati pa da se jednog dana pokaže stvarno stanje? jel država ili poslodavac, ili neko treći?

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

Neposredna veza do poruke: 4873
12.12.2012 14:31:20   
disaaa
A koliko to na rjesenju vama pise,,meni pise 453km

< Poruku je uredio disaaa -- 12.12.2012 14:34:43 >

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 4874
12.12.2012 23:29:55   
M kao Mama
meni 360,

(odgovor članu disaaa)
Neposredna veza do poruke: 4875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  193 194 [195] 196 197   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  193 194 [195] 196 197   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Mišljenje
marijica

Da li vam je stalo šta drugi misle o vama?

Da (23%)

Da,ali samo određene osobe (56%)

Ne (21%)

Broj svih glasova: 126

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *