minie -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 22:36:14)
|
IZVORNA PORUKA: Dz3ni IZVORNA PORUKA: Daja_sa IZVORNA PORUKA: Dinamitna Meni nije jasno uopce kako se u nekim opcinama tako dugo ceka prva naknada [sm=zmeden.gif] Ja se porodila 31.12. Predala papire u januaru, odmah u februaru dobila prvu naknadu, tj. za januar [sm=bravo.gif] . Pripadam opcini Ilidza. Eh da... a rjesenje mi stiglo na kucnu adresu u roku 4 dana nakon sto sam predala papire. Ovo je izgleda slucaj samo sa opcinom N.Grad...ja sam danas zvala da mi objasne cemu toliko cekanje...odgovor je bio da nakon dobijanja rjesenja treba proci odredjeni period da to isto bude pravosnazno[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] ...i da sestra vjerovatno nije usla na spisak do 20.07...mislim ceka se 60 dana da dobije rjesenje pa onda da to isto bude pravosnazno...ja pitam jel se to na podruciju opcine N.grad dnevno rodi 100 beba??? pa se oni ubise od posla pisanja rjesenja i sastavljanja spiskova za isplatu... Bila sam i vise nego neljubazna jer pitaju li se oni kako ce pojedini roditelji priustiti bebi ono osnovno za zivot dok oni bezveze landaraju po kancelarijama i cekaju neke "ko fol" rokove... Ja sam na opcini Novo Sarajevo i rjesenje sam dobila par dana nakon sto sam predala a novac odmah sljedeci mjesec... i citajuci iskustva drugih forumasica ispada da samo N.Grad zateze oko svega... Totalno si u pravu! Ne bih da se izražavam ali svašta bi još napisala...[sm=smiley7.gif] Nevezano samo sa porodiljsku naknadu, imala sam dosta posla sa njima, izganjala more papira i odgovor redovno dobijem nakon bruku vremena! -.- Po čitave dane samo zabušavaju, ispijaju kafe i kontaju kakve krpice da kupe od sljedeće plate, a posao za koji su plaćeni odgađaju u nedogled i kad dođe 5 do 12 površno odrade i to što moraju. Pun grad mladih koji bi za puno manje pare radili njihov posao mnogo bolje, brže i efikasnije...ali jok! Kad bi bar trećina zaposlenika državnih firmi radila posao za koji su plaćeni, možda bi ova država na nešto i ličila... [sm=smiley13.gif] Izvinjavam sew na offtopicu, jače je od mene [sm=smiley36.gif] U pravu si 100% za opstinu N. Grad, ja sam ih zvala jedno 5 puta i valjda kad sam im dosadila (nakon 5 mjeseci) dobila novac, a rjesenje nikad, ustvari dala mi ona u sluzbi kopirano[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|