RE: Porodiljska naknada (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Porodično zakonodavstvo

Poruka

chuci -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 10:45:22)

jel ko dobio u novom gradu

Hurma -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 10:58:34)

Novo Sarajevo (Hrasno) bio... 452 KM [sm=bravo.gif]

smjeskica -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 10:59:23)

otoka bio postar.... 452KM [sm=smiley36.gif]

hapymum -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 11:59:50)

Mojmilo bio postar[sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]ako mi neko moze reci koliko je bilo za maj i juni,jer sam ja dobila za 3 mjeseca pa da vidim[sm=bravo.gif]

chuci -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:11:22)

proli mjesec se dobivalo 474 KM, ovaj 452 KM, a za maj 432 ili 441 neke su dobivale jedno a jedna ena ovo drugo pa nisam sigurna. eto.
hajd sad napii koliko si dobila da znam ta da očekujem

Dz3ni -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:21:06)

Stvarno sam neupućena oko ove porodiljske naknade, pa ako neko zna da mi odgovori... Muž je ganjao papire još poslije poroda odmah za tu porodiljsku i koliko sam skontala ona iznosi 120 KM ili griješim? Još mi nikad nije došla pa me to sad brine, sve kontam procedura ovo-ono, ali 3 mjeseca... [sm=smiley13.gif]

E da...mjesto stanovanja po dokumentima nam je na alipainom u starom stanu, znači pripadamo općini Novi grad a sad smo na GRbavici. I da napomenem da ima ko preuzeti u starom stanu, znači nije bio potar [sm=smiley13.gif]

hapymum -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:23:49)

IZVORNA PORUKA: Dz3ni

Stvarno sam neupućena oko ove porodiljske naknade, pa ako neko zna da mi odgovori... Muž je ganjao papire još poslije poroda odmah za tu porodiljsku i koliko sam skontala ona iznosi 120 KM ili griješim? Još mi nikad nije došla pa me to sad brine, sve kontam procedura ovo-ono, ali 3 mjeseca... [sm=smiley13.gif]

kad si se porodila

chuci -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:24:30)

u redu ti je to dz3ni, mislim 3 mjeseca. evo i hapymum je na porodiljskom od početka maja pa tek sad dobila.
jesi li ti dobila rješenje za nadoknadu? ako nisi onda nešto nije u redu i idi u općinu i ganjaj.

ako jesi dobila rješenje doće ti nadoknada sa zaostatkom odjednom sve.

ako si nezaposlena to ti je onda ti je to ova od 120 KM. za zaspolene su ovi iznosi od preko 400 KM

chuci -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:25:37)

hapymum koliko dođe tebi. da znam koliko da očekujem

hapymum -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:26:51)

IZVORNA PORUKA: chuci

proli mjesec se dobivalo 474 KM, ovaj 452 KM, a za maj 432 ili 441 neke su dobivale jedno a jedna ena ovo drugo pa nisam sigurna. eto.

imas pp

Dz3ni -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:27:04)

IZVORNA PORUKA: hapymum

kad si se porodila

Prije tri mjeseca

Dz3ni -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:27:16)

u redu ti je to dz3ni, mislim 3 mjeseca. evo i hapymum je na porodiljskom od početka maja pa tek sad dobila.
jesi li ti dobila rješenje za nadoknadu? ako nisi onda nešto nije u redu i idi u općinu i ganjaj.

ako si nezaposlena to ti je onda ti je to ova od 120 KM. za zaspolene su ovi iznosi od preko 400 KM

Aha, sad kontam. Došlo mi je rješenje još prije nekih mjesec i po. Poslije Bajrama odmah idem vidjeti šta je s tim...

hapymum -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:28:51)

Aha, sad kontam. Došlo mi je rješenje još prije nekih mjesec i po. Poslije Bajrama odmah idem vidjeti šta je s tim...

kojeg datuma si se porodila,

chuci -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:32:04)

imas pp

i ti
hvala [sm=smiley27.gif]

hapymum -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:36:50)

imas pp

i ti
hvala [sm=smiley27.gif]

i ti opet nema na cemu,[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

Dz3ni -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:41:20)

kojeg datuma si se porodila,

14. 05. a do kraja maja je mm te papire završio 100%

hapymum -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:43:44)

2 mjeseca od kako primis rjesenje ti treba doci nadonkada,znaci moze biti na pocetku u ta 2 mjeseca a moze na kraju,ja mislim da bi trebao postar ubrto pozvoniti,[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

tehna -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 12:51:52)

da li je bio na ilidzi je li zna ko [sm=smiley36.gif]

Daja_sa -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 14:20:25)

E da...mjesto stanovanja po dokumentima nam je na alipainom u starom stanu, znači pripadamo općini Novi grad a sad smo na GRbavici. I da napomenem da ima ko preuzeti u starom stanu, znači nije bio potar [sm=smiley13.gif]

Moja sestra je na porodiljskom od 30.05...odmah nakon poroda predali papire za porodiljsku naknadu...rjesenje dobila tek 01.07...a porodiljsku jos uvijek nije...maloprije srela postara kaze nema za tebe ova mjesec tek sljedeci[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]....ja fakat ne kontam ovu nasu drzavu i administraciju...cemu toliko cekanje? cemu toliko zavlacenje?

Anoniman -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 14:42:49)

Ilidza - 452 KM, bio postar prije 10 min.

Anica1 -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 14:46:42)

IZVORNA PORUKA: Hurma

Novo Sarajevo (Hrasno) bio... 452 KM [sm=bravo.gif]

Ja u Hrasnom, moj jos nije bio grrrrr stalno kasni

Anoniman -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 14:58:48)

Meni nije jasno uopce kako se u nekim opcinama tako dugo ceka prva naknada [sm=zmeden.gif]

Ja se porodila 31.12. Predala papire u januaru, odmah u februaru dobila prvu naknadu, tj. za januar [sm=bravo.gif]. Pripadam opcini Ilidza.
Eh da... a rjesenje mi stiglo na kucnu adresu u roku 4 dana nakon sto sam predala papire.

Amyla -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 15:03:20)

Mojmilo bio postar[sm=bravo.gif] [sm=bravo.gif]ako mi neko moze reci koliko je bilo za maj i juni,jer sam ja dobila za 3 mjeseca pa da vidim[sm=bravo.gif]

aaa konacno [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Dz3ni -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 15:04:04)

2 mjeseca od kako primis rjesenje ti treba doci nadonkada,znaci moze biti na pocetku u ta 2 mjeseca a moze na kraju,ja mislim da bi trebao postar ubrto pozvoniti,[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ti ga prizvala Bgm [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Evo javiše mi da je bio poštar. [sm=bravo.gif]

Amyla -> RE: Porodiljska naknada (17.8.2012 15:05:37)

Bila i stari grad[sm=bravo.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  175 176 [177] 178 179   Sljedeća stranica >   >>