mala20 -> RE: Porodiljska naknada (12.12.2011 9:47:03)
|
IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: Mrgica Pozdrav svima.Imam pitanje za vas, pa bih molila ako neko zna da mi odgovori.Ovako, naime trudnica sam, pa me interesuje da li cu ja kao buduca porodilja,aBd, imati pravo na porodiljsku naknadu.Naime, moj muz je iz Sarajeva prijavljen u opcini Novi grad.Ja sam udajom za njega presla zivjeti u Sarajevo iz HNK kantona.Poslije udaje, koja je bila u 7 mjesecu ove godine, odmah ostajem u drugom stanju.Prijavu prebivalista kao i prijavu na biro sam obavila 17.11.2011god u opcini Vogosca(s obzirom da mi je tu prebivaliste jer tu smo napravili kucu)Muz nije mjenjao opstinu prebivalista jos, on je zaposlen,a ja ne.Mene sada interesuje da li cu ja imati pravo na naknadu, jer aBd trebam se poroditi u aprilu, a cula sam da moram biti prijavljena u Kantonu Sarajevo najmanje godinu dana da bih stekla to pravo, a do poroda bit cu prijavljena oko 5mj.Takodje sam cula da cu mozda imati pravo jer mi je muz tu prijavljen vec 8.god?Ali eto na razlicitim opstinama smo prijavljeni u istom kantonu.Nadam se da ste shvatili sta vas pitam.Ako neko zna molim vas da mi odgovori.Unaprijed hvala. i ja sam cula da moze preko muza...raspitaj se malo moza preko muza, znam kad sam popunjavala da je jedan od uvjeta bio da je godinu dana prijavljen ili muz ili ti. mene zanima da li se nakon 6. mjeseci opet treba nesto ganjati za tu pomoc ili ce nastaviti redovno dolaziti? btw, Emica_sa sve ono sto ti duguju ce ti isplatiti jednokratno :)
|
|
|
|