mamajednogdjecaka -> RE: Porodiljska naknada (10.11.2011 16:40:14)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: mamajednogdjecaka Da li bi mi neko mogao pomoci oko ove dileme?Naime,ja sam prijavljena u firmi sad od 1.11.2011,ugovor na neodredjeno vrijeme.Termin poroda mi je 01.05.2012.Zanima me hocu li ja imati pravo na porodiljsku naknadu,jer cu tada biti zaposlena 6 mj,mada necu prekidati radni odnos.I koliko se dobija naknade ako mi je prijavljena plata 480 KM?Hvala puno Naravno da ostavruješ pravo na porodiljsku nakandu jer si zapolena uredno pod ugovorom na neodređeno vrijeme. Ako si u kantonu sa imaš ''sreće'' pa ćeš primati nakandu kolika ti je i plaća jer je naknada svima sita. tebi će vjerovatno doći rješneje u kome piše 360Km al to je stara forma riješenja koja govori o najnižoj mogućoj plaći feredacija, a svi primaju zakonsku osnovu od 60& porsječen plaće F Bih ...tako da ovo što čitaš koliko žene priajmju to i tebe sljeduje.[sm=smiley1.gif] [/quo Super,mislila sam da ce biti nekih problema.A na zalost nisam iz Sa kantona,Ze Do kanton je u pitanju,ali bitno je da imam pravo na porodiljsko bolovanje ili kako se to vec zove :) Hvala puno
|
|
|
|