jasmin
|
........da ne pricam cijeli tok dogadjaja... Trebala se ja udati,i najednom...saznam nesto sto mi se nije svidjelo(SAD KAZEM ELHAMDULILLAH:)...)i prekinem sve dogovoreno.Tad je to tesko,znate kako hoda...Kazem sebi nista mi Allah nece uzeti a da mi nece dati bolje! Mislim da je ovo lose,al Allah kaze u Kur`anu:Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. - Allah zna, a vi ne znate.” (Suretu El-Bekare, 216) Imala sam i dalje ponuda za vezu,al ja nesto nisam ni zasto...dosta sam ponuda imala,odbijam,a svi se na mene digli,a sta probiras,`probirac-otirac` i td.Odem na jedno sijelo gdje je bilo zensko drustvo,kad mene zovnu domacica u kuhinju `da joj pomognem`,kad ona meni kaze ima jedan momak.............i svasta mi o njemu rece,a ja haman otvorenih usta ostadoh,sebi velim,to je ono sto zelim,takve osobine...i ja ko iz topa,rekoh da zelim stupiti u kontakt s njim.Neke leptirice u stomaku namah osjetih.Dvije godine upoznavanja...ja pomirisah mog Jasmina hehehe,otuda i nick koji imam.Ubjedjena sam da me Allah sprijecio od udaje,da bi mi dao mog princa. P.S Moj muzek je prvo dijete svojim roditeljima i ja sam svojima. Oboje imamo brata i sestru. Oboje smo `s Drine`. Oboma su roditelji zivjeli u Sarajevu,a nene su pozeljele da se prvi unuci od sinova rode gdje je i babo im rodjen,pa su nam majke otisle rodile `na Drinu`,i vratile se zivjeti u Sarajevo. Bili smo komsije u ratu,jaaaaaaako blizu,a nismo se znali. Oboje smo ista krvna grupa(i djeca su :).) Oboje imamo isti BMI,on za svoju visinu,ja za svoju hahah. Dosta vise......jedno je sigurno:A ti obraduj strpljive,"(155) "one koji kada ih kakva nevolja zadesi, samo kažu: "Mi smo Allahovi i mi ćemo se Njemu vratiti!"(156) "Njih čeka oprost od Gospodara njihova i milost; oni su na pravom putu."(157) (Suretu El-Bekare: 155-157) Prenosi Aiša, r.a., da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Nema niti jedne nevolje koja zedesi muslimana, pa makar bila kao trn koji ga ubode, a da mu Uzvišeni Allah ne briše grijehe." (Buharija i Muslim) Prenosi Suhejb bin Sinan, r.a., da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: "Čudno li je stanje vjernika! Kod njega je sve dobro i tako nešto nije ni s' kim osim sa vjernikom (mu'minom); ako ga zadesi kakva radost, on zahvaljuje (Allahu, dž.š.) i bude mu dobro, a ako ga pogodi zlo, on se strpi i bude mu dobro!" (Buharija i Muslim) Saburas na onome na cemu mislis da je lose po tebe,a ono bude veeeeeeeeeliki hajr.