Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Svi se razlikujemo, ja sam u obje trudnoce od 10 dpo imala bolne grudi i natecene , a vec od 5 sedmice mucnine, povracanje i nista mi od mirisa nije smetalo. Zato ima nade da si trudna jer se sve razlikujemo.....
Moj savjet ti je da odes doktoru ili izvadis betu hcg ona ce ti odmah pokazat jesi li trudna ili ne a ja ti od srca zelim da jesi. Javi nam ishod
napravila sam još jedan test (opet ne sa jutarnjim urinom, nisam imala strpljenja čekati do jutra) i opet je negativan :( grudi su mi još uvijek otežale, kao i u prethodne 3 trudnoće. prve dvije su nažalost završile vrlo rano, već u 7 tjednu što sam odmah osjetila po tome da vi grudi više nisu otežale. zato sam se sada nadala pošto još uvijek jesu da možda test griješi (ovih dana sam pročitala stranice i stranice raznih foruma gdje ne navode primjeri lažno negativnih testova, čak više njih).
Zdravo svima, i ja sam novi kolacic na ovom forumu i takođe želim bebaca , malo sam se zabrinula jer sam trebala dobiti 15.08. evo do danas nista , 35 mi je dan ciklusa. 17.08.2013 sam uradila test u toku dana da vidim da nije slucajno međutim nista nije pokazao test, osim one kontrolne linije...Grudi mi pucaju, cak me i obican pamucni top vrijeđa..Ja sam visoka 176, 58 kg, mrsava, pa i nemam neke grudi, ali su mi ovih dana ogromne...kad mi je i suprug primjetio, izgledaju kao silikoni , stomak me ne boli vac imam neki osjecaj kao da sam naduta..uzasno sam pospana, evo sad dok pisem( na poslu sam) mogla bi odrjemati dobra 2 sata, imam blago povisenu temperaturu 36,5. radila sam krvnu sliku 18.08.redovni nalaz krvi i urina, nalazi odlicni cak mi je zeljezo koje je prije bilo odgovorno za moj umor( prosli nalaz prije 4 mjeseca zeljezo 4) sada je 23,5...tako da sam anemiju otpisala....Imala sam odnose prosli mjesec u periodu ovulacije, malo smo eksperimentisali sa pozama zbog moje matericu u RVF, po preporuci ginekologa...ovulaciju sam pratila trakicama i mjerila temperaturu...i bila je zaista..e sad da li smo potrefili to ne znam jer mi je to bio prvi puta da mjerim temperaturu i trakice...
Sta vi mislite da cekam jos koji dan pa da ponovim test...ili??jel bolje ujutro uraditi test ili moze i u toku dana...kupujem one testove u dm drogerijama...
Taman sam zbavila upitnice za nalaze hormona i stitne i treba da idem 3 dan m, i sad je nema...mislim nadam se da je ako nije ... onda na remont opet....
LILLO koliko dana ti je proslo od O? u mojoj prvoj T,tek 7dana nakon kasnjenja imala sam pozitivan test,a u ovoj T,dan nakon ocekivane M,tako da ti savjetujem da pricekas jos koji dan,testova sto se tice preporucujem bas iz DMa onaj od 7,5KM i javi nam rezultat
LILLO poprilično ti kasni i mislim da bi ti onaj test iz DM-a sto ti je Ananas preporučila pokazao tačan rezultat sa prvim jutarnjim urinom...Meni je uvijek pokazivao tačan rezultat dan nakon neočekivane vještice...Bilo kako bilo zelim ti sreću i da sto prije dođete do ...Javi nam rezultat ponovnog testiranja...Dođi nam u Čekaonicu da se družimo i zajedno isčekujemo svoje plusiće..
Cure hvala vam mnogo na lijepim zeljama i pozitivnoj energiji...i ja se nadam , i ako bude odmah javljam...i ako ne bude...ako bog da bit ce...covjek samo treba biti pozitivan i ne gubiti vjeru..po iskustvima drugih dama mogu samo zakljuciti, opustimo se da nam jajovodi prodisu...sto kaze moj ginekolog ...ah to svakako da cu doci...Ja sam sad u fazi finalni pretraga ostali su mi hormoni...najbitniji naravno...ali ako me neka srecica preduhitri...dobro je dosla....
Ananas ze, po trakicama i temp.-ovulacija mi je bila izmedu 2 i 3 avgusta na 17 dan, pa od ovulacije je proslo malo vise od 2 sedmice...mjerim temperaturu vec par dana, i imam od 36,5 do 37,5, varira...7 dana prije odnosa za vrijeme ovulacije, suprug i ja smo apstinirali jer mi je ginekolog tako rekao, kao da sperma bude gušća i da je ima više...veca je vjerovatnoca za zacece...pa eto vidjet cemo...
cureeeeeeeeeeeeeeeeee imam ...radila sam sinoc u 17,45 prvi test i jarke dvije linijice nakon 1 minute....jos ne mogu da vjerujem...i jutros uradim na jutarnju mokracu i opet .....smijala sam se i plakala u isto vrijeme...to je neopisiv osjecaj zaista.... , samo se nadam da je sve uredu sa mojom mrvicom i da se fino smjestila u maminu pupu...zvala sam doktora da zakazem termin i cim odem naredne sedmice javim vam sve .......ovo je moja prva trudnoca...
dame moj savjet samo pozitivno razmisljajte bez obzira na sve...i ja sam tako bez obzira kakve su mi sanse bile...ne kazem covjek se slomi..ali meni je vjera u boga vratila snagu, i kada sam se uzdala samo u njega..nikakve doktore..uvijek me je pogledao..prosla sam i ja svasta i ako mi je 27 godina(pa relativno mlada)...ljubim vas i grlim sve i zelim vam mnogooooooooo ....
pozdrav svima na forumu! po prvi put sam ovde i nadam se da ce me neko od vas iskusnih posavetovati:) muz i ja smo od nedavno poceli raditi na bebici,danas 22.08 bi trebala da dobijem ali jos nista,inace mi je redovno na 28 dana,3 dana pre ocekivane menstruacije mi se pojavio sekret braonkaste boje to je trajalo uvece jedna kap i sutradan ujutru isto,pa ceo dan nista ..test sam radila 10 dana posle ovulacije i jakoooo bleda druga crtica ,skoro ne vidljiva :) da li neko zna sta znaci taj sekret jel moguce da je trudnoca upitanju?
ako ti se uopce pojavila crtica na testu, onda je itekako moguce. sjecam se kad sam ja radila, bila sam trudna mozda 10-tak dana, crtica je bila jedva vidljiva, med. sestra me posavjetovala da sacekam 10-tak dana, pa da ponovo uradim. poslusala sam i tada je vec bila jako vidljiva pozitivna crtica. ako mozes sacekati, najbolje sacekaj.
pozdrav ja sam imala smeckasti iscjedak par dana poslije ocekivane menstruacije i trajalo nekoliko dana i bolio me stomak ja kontala dobicu i nista ,uradim test blijeda crta i sad imam bebicu od 13mjeseci
hvala vam na odgovorima ;) jako sam nestrpljiva da saznam jesam li trudna, nikad mi do sada nije kasnilo pa cu sa testom pokusati ponovo za par dana ako nedobijem do tada..ne znam sta je sa tim braon sekretom, da li je to normalno ako je trudnoca?
menstruacija ti je najvece mjerilo, medjutim, ako test pokaze imalo pozitivnosti, onda vise nije, znam zene koje su u prvim mjesecima trudnoce imale pravu menstruaciju.. iz iskustva znam kako se osjecas, u svakom slucaju, ne nadaj se previse, jer ako se poslije ispostavi da nisi trudna, tesko ce ti biti, bar je meni bilo..(muz i ja smo se trudili oko 6 mjeseci)
milash, sutra uradi test sa jutarnjim urinom, cuvam fige da je trudnoca, i taj braon iscjedak moze znaciti trudnocu,,, javi nam rezultate, imam i ja blijedu crticu 4 dana prije ocekivane mjesecnice test radjen, i evo sad crtica ima 2 god i 3 mj,,, sretno i obavezno javi rezultat
mi smo tek poceli, muz mi isto kaze da se ne opterecujem previse ali ja ipak ocekujem da to odmah bude :) nadam se + a vama hvala na savetima i podrsci ,stvarn mi je potrebna sad kada iscekujem :*
nekim parovima uspije odmah,nekim malo poslije,ja sam imala malo zdravstvenih problema pa smo se malo duze "trudili", ali sve u svemu sad sam pred porodom. ako se psihicki preopteretis, i to moze uticat, ali zelim ti puno srece i plusic..
draga,bas mi je zao.. ali nemoj se brinuti, kao sto dandi84 rece, tek ste poceli, trudnoce odjednom postoje samo u filmovima, imaj strpljenja i ne opterecuj se previse, pa da te akobogda sljedeci mjesec docekaju dvije crtice na testu..