Hannan
|
Meli, tema je odlicna. Salzem se i sa Veselom jednim dijelom, da je dosta tu do odgajatalja, ali brate ima tih momenata kad stvarno sve krene naopako. Evo ja sam veceras bila kod sestre , bili moji roditelji i njeni svekar i svekrva, on jedino dijete slusao je odlicno, ali kad je bio red jelu neceeee.Ok neces, neces, ja inace to ne forsiram.Krenuli kuci u autu "mama ja sam gladan". a uz sve to, dok smo isli do seke, nesto mi puce u autu, hajde imam ugradjen plin pa skontam da je to, al zensko ko zensko sva se uspanicila. Vracamo se, opet to puce, ugasi mi se auto, ovi iza mene sviraju ko svatovi, on vidio autobus "mama, mama, mama vidi" aman u najgoru ruku da sam nekog pogazila koliko vrsti. Do pola puta dosli, "mama vidi, vidi"...mjesec vidio i prati nas...o moj Boze, auto nesto trza on trazi da se ja okrenem da vidim mjesec...zna on da ja ne mogu da se okrenem dok vozim, ali to je jako bitno mjesec "ide za nama"...ma doslo mi je i da se smijem i placem od muke. Skrecem u ulicu , tu je dzamija, on opsjednut minaretima "mama eno je, eno je"a ja nikako da skontam da misli na minaret, kontam vidio nekog poznatog.Elem 20 km mi se pretvorilo u 200 i 231 izgovoreno MAMA. A jucer, Bajram, sredio se momak, otisli kod mojih, nena mu pustila" Doru" (e i od nje mi je muka), vjerovatno mu je bilo zanimljivo da nije ni primijetio da mu se ide u wc, i hladno se upiskio, nije to malo, on se bukvalino upiskio...a ja po baxuzluku nisma ponijela dodatnu operemu, inace na zadnjem sjedistu je pola ormara za nadaj boze i ni jednih hlaca.Lijepo ja to poreperem i peglom prosusim , pa onda ukljucim rernu i osusim.Krenula akcija dijeljenja kurbana, milion pitanja, odgovora...neki ljudi su dalje od kcue, idem autom, ulazim u ulicu uska, tijesna, pitam tipa da nije jednosmijerna , on se smije kao da sam ne znam sta pitala...izvadim kurban, dijete, masem tipu iza da saceka jer nemam gdje drugo stati..u toj frci zaboravim vrata zatvoriti...vracam se , ubacujem njega..ta vrata i ne primijetim, krecem grrr lupim neko auto vratima...hajd sa vlasnicom sredim halali mi zena , smao ograbano....jos jedan kurban i zavrseno vec mrak pao, ne vidim da je put uvaljen, cujem ispod auta grrrrrr, pokida se neki kabal...nista opasno...vracamo se, on od umora za sekundu zaspi. Sinoc se budi u 22h place, vristi , urlice jadva ga smirim , nece da spava a meni dusa spava ne vidim na oci.Dogovorim se s njim posto je bio na tv neki snimak koncerta da ostavim tv ukljucen, da on gleda...u roku 20 min me probudio 16 puta, cuj ilahije, vidi demedimija ( a to je mevlevija koji se okrece) , koja ce sad ilahija, kad ce opet demedimi da se okrece, hocu vode, hocu piskiti...e tad sam "udunula " tv, stvarno nisam mogla ni slova vise izgovoriti.