ziel -> RE: Ginekolozi u Tuzli (18.5.2015 20:50:04)
|
IZVORNA PORUKA: Leptirica87 IZVORNA PORUKA: ziel IZVORNA PORUKA: Leptirica87 IZVORNA PORUKA: ziel Pa znas kako ovo sto sam narucena je fetalni skrining, u sklopu toga se utvrdjuje da li ima na bebi nekih anomalija, zato se radi ovako izmedju 11. i 14. nedjelje a kasnije ako otkrijes nakon 20. nedjelje vec je kasno za bilo kakve procedure ako me razumijes....... Znam ja to,al fetalni se radi i sa obicnim ultrazvukom na kojem se takodje moze utvrditi anomalije,i menu ce raditi na obicnom,a 4D je kao detaljniji bolje se beba vidi i dobijes i snumak na cd za uspomenu,tako sam ja to informisana 😊 Sto se tice fetalnog, ja sam zvala Dom zdravlja da ne trosim dzaba kod privatnika , ali mi kazu da oni nemaju taj neki spec. UZ kojim se radi potpuni fetalni, imaju samo obicni UZ, zato moram privatno. a Da ti iskreno kazem nije mi toliko do cd-a vec samo da utvrdim da je sve ok, da je beba zdrava, jer sam se uvijek bojala takvih stvari... a i ne mogu ja cekati 20.nedjelju da vidim, ne daju zivci [sm=smiley36.gif] Jesi li obavila fetalni,kako je bilo koji je postupak.Nadam se da je sve uredno.I ja se polako psihicki spremam za srijedu,nadam se da ce ako bog da biti sve urefu.[sm=smiley1.gif] Obavljen fetalni skrining [sm=smiley1.gif] Ali ne potpuno, moram opet u cetvrtak da utvrdi doktorica mjere nuhalnog nabora, beba nije slusala nikako se nije postavljala u odgovarajuci polozaj da bi dr. mogla izmjeriti... Sat vremena je doktorica pokusavala, ali beba nije slusala, a sta cemo... A ostalo je sve ok, nosna kost, srce, kosti, sake, sve je za 5 a i nalazi krvi koje sam radila i oni su ok , samo jos taj nuhalni nabor da utvrdimo u cetvrtak, ali kaze dr. ako je ovo sve ostalo ok, pogotovo nosna kost razvijena lijepo onda bi trebao i nuhalni da bude u okviru granica... Cak sam je pitala dal se vidi spol, kaze djecak [sm=smiley36.gif] A ja bila ubijedjena da nosim zensko , cak kupila neku barbikicu i roze majčicu, nisam jos ni raspakovala [sm=smiley36.gif] Ali mi je isto drago sto je djecak, oduvijek sam zeljela da imam sina , a nakon ovog ima jos vremena, mozda u iducoj trudnoci bude cura aBd [sm=smiley1.gif] A sto se tice dr. radila mi je dr. Dzenita Kurtčehajić , fina jako prijatna zena... [sm=smiley20.gif]
|
|
|
|