Hanady RR
|
Prenos postova sa duple teme IZVORNA PORUKA: EmsaHaD Kakva su vas iskustva sto se tice poza,poslije poroda,da li to radite kao i prije illi jos ne mozete(zbog epiziotomije) ili ste ipak pronasle neku novu pozu koja je ugodna???!!?? quote]IZVORNA PORUKA: EmsaHaD Nije nocas bilo nikakvih poza,pitam jer preksinoc smo radili nesto i pokusali smo otpozadi,kad mi je podigao nogu i "usao" osjetila sam jaaaaaaaaaaaaaaku bol(porodilla sam se prije mjesec i po,epiziotomija-4 konca) kao da mi je sve puklo "dole",odmah smo prestali jer sam pocela od bola,mm je pogledao da vidi sta je "dole" kaze sve isto,nista nije puklo,a mene evo i danas malo boli,i ne mogu nikako da se opustim,pokusavam da ne mislim na sex,ali zelja je jaca,a bojim se da mi sta ne bude jer sivanje ne bih ponovo prezivjela ,jos se osjecam "zategnuto"!!! IZVORNA PORUKA: Dida79 Ako te puno boli ne bi lose bilo da ods dr. A sjecam se da mi dugo nakon poroda nismo imali nikakvih egzibicija u krevetu upravo radi boli IZVORNA PORUKA: maja78 RR rano ste poceli sa egzibicijama :) salim se ta poza je inace malo nezgodnija, nije bas ono kako je anatomski zamisljeno, naravno sve je to suuuper kad je normalno, ali obzirom da si ti svjeza nije me iznenadilo sto te zabolilo e ako nisi sigurna idi do doktora, ali da si pukla imala bi krvarenje, tako da mislim da se samo malo rastegnulo naravno nisam doktor smao pretpostavljam IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: EmsaHaD Kakva su vas iskustva sto se tice poza,poslije poroda,da li to radite kao i prije illi jos ne mozete(zbog epiziotomije) ili ste ipak pronasle neku novu pozu koja je ugodna???!!?? sve su poze ugodne valjda ćeš sačekati da prizdraviš Mene su puuuno šili ali nakon 40 dana sam se sexala s mužem, bilo je sve ok osim što sam prokrvarila... napravili smo pauzu od par dana i opet sam prokrvarila.... kasnije je sve bilo ok Epi od 4 konca je ništa, ja sam imala i vanjsko i unutranje šivanje Možda si bila suha pa je to uzrok bola a i ako malo boli ništa strašno, strpi se, sljedeći će put možda manje boljeti il nikako Mora se mala malo razraditi, ne budi u grču, opušteno samo Budeš li puno čekala postaćeš opet nevina mene toga strah zato ja redovito IZVORNA PORUKA: Đenifer Sex nakon poroda je malo zeznut jer nisi aktivan duži period, pogotovo pred kraj trudnoće, a većina nas je imala epiziotomiju, pa boli i zateže. Lično meni je isto bio problem prva dva mjeseca iako nisam imala puno končića, al sam bila suha ko barut.... nikad nisam imala tako suh osječaj. Kasnije je bilo sve bolje, al iskreno mm i ja nemamo želju kao prije, od malog i silni obaveza, sex nam je postao vrlo urijetko...valjda neće dugo!!!!! IZVORNA PORUKA: Anidae Pa muz bjezi od mene, kad me drme drmne me pa mi i od same pomisli skoci pritisak, ali sta ces, sto se mora mora se istrpiti... Nego evo vam jedan savjet, meni je puno pomoglo na pocetku sexualnog zivota... Naime, zbog podebelog himena (koji su mi doktori ustanovili) imala sam stvarno jako bolan prvi put pa sam na kraju otisla ginekologu da vidim jel sve ok sa mnom... I bilo je ok, osim te podebele koze unutra... uglavnom, zena mi preporuci GYNAICOL mast,kremu, sta je vec, u tubi dodje ovako, kosta nekih 10-tak maraka, i pomaze oko te suhoce vagine, tj. da manje boli,zaista prirodna,bezbojna tecnost,nije ljepljiva nego ono bas prirodna, kao kad se napalis... Meni je zaista pomogla na pocetku i mi smo potrosili cijele 2 tube dok nismo razradili Bila sam haman tvrd orah, kako moj muz cesto kaze IZVORNA PORUKA: tajra Nisu problem poze, naravno egzibicije ne racunam, vec ti, psihicki i fizicki... Psihicki- okupirana si bebom, ne mozes se opustiti, jos se sjecas poroda, bojis se nove trudnoce... Fizicki- tijelo ti je umorno od poroda, suha si zbog djelovanja hormona, oziljak od rane, "nove" dimenzije... Najbolji lijek je vrijeme... Ja sam nakon prvog poroda mislila da nikada vise necu uzivati... A vidi razlike medju djecom... Mozes pokusati i sa kremama i gelovima, ali ipak sve je to vjestacki... Iako super pomognu nestrpljivima... provjereno IZVORNA PORUKA: lila25 uhh mene jos uvijek strah eksperimentisati,a proslo sedam mjeseci od poroda,najvise mi odgovara sa strane i kad sam ja gore.Kao sto vec neko rece dosta uticaja ima fizicko i psihicko stanje.mene je strasno boljelo,a bio carski ma kao da sam opet nevina.Samo mi je strpljenje i podrska muza pomogla da se vratimo koliko toliko sexu... IZVORNA PORUKA: EmsaHaD uhhhh prvi put,samo kad se sjetim ,prva bračna noć-kod mene je bila sedma bračna noć,jer jednostavno nije islo .Malo ste me opustile,ja se zabrinula necu se sexati,ali cim mm sa posla ja cu u napad samo da provjerim moze li sad,a probacu sa gelom,jer stvarno se osjecam suho...hvala vam,veliki IZVORNA PORUKA: EmsaHaD procitala sam u jednom casopisu da je najbezbolnije "sa strane",a i meni se svidja pa pokusacu..