I love youu -> RE: Beba ne kaki (22.10.2013 21:14:04)
|
IZVORNA PORUKA: Alannah IZVORNA PORUKA: I love youu Zene plz reci te mi sta da radim, beba mi od 6mj ne kaki evo danas 3.dan.Pati se, napinje, al nemoze da kaki.Jude I danas je jela rizine pahuljice a inace je dojim.Sta da radim, zao mi je.Inace je do sad redovnokakila svaki dan, al evo sad imamo problem. Koliko znam vi ste skoro krenuli s dohranom,a tad je normalno da se stolica poremeti,jer su crijeva navikla samo na mlijeko,pa se sad moraju adaptirati.Namirnice koje otvaraju su palenta proso,kruska,jabuka,amaranth,tikvica.Recimo skuhas palentu sa keuskom i jabukom ali da bude rjedja.Ja sam skuhala i kompot bez secera od suhih sljiva i kruske,pa dala da pije,a takodje je bitno da pije sto vise vode.Nemoj davati ovih dana rizu,rizine pshuljice,mrkvu jer oni zatvaraju.Posto dojis,pij ti sok od kruske,kompot od suhih sljiva,jer ce tako te namirnice dobiti i iz mlijeka.Mi smo sa 6 mjeseci poceli dohranu i imali isti problem,ali ubrzo se stolica i izregulisala.Takodje masiraj stomacic, Jeste skoro smo krenuli sa dohranom.Kontala sam da joj sutra ujutro dam sljiva skuhanih, ali do sad nismo sljive jeli, pa se jos malo razmisljam, ili da joj dam amarant od kojeg kaki ko luda, to je provjereno, heh.
|
|
|
|