Hanady RR
|
Prenos postova sa teme: ''neredovna stolica u bebe'' IZVORNA PORUKA: lucijakarla imam bebu od mjesec dana dojim je ,ali ona ima neredovnu stolicu dva do tri dana nema stolicu onda dobije proljev i ne znam šta ću pedijatar kaže da ona lijepo napreduje da li je netko imao istu situaciju IZVORNA PORUKA: Romali Jesi li sigurna da je to proljev? Dojene bebe imaju tečnu stolicu. Barem je tako kod nas bilo. Sad kad imamo dohranu, sve je drugačije. Pitala sam ped.za broj stolica. Normalno je da dojena beba ima nekoliko stolica dnevno, ali isto tako i da nema stolicu po par dana, možda i do 7-8. Zvuči užasno, ali stručni ljudi tako kažu. Potraži malo po forumu, ima jako puno sličnih tema i savjeta. IZVORNA PORUKA: treselle za dojene bebe nije uopste problem ako nemaju stolicu 2-3 dana. Mozda to i nije proljev, kao sto romali kaze IZVORNA PORUKA: MELLI Ne mogu reći ništa o proljevu,ali znam da bebe koje samo doje mogu imati stolicu poslije svakog podoja,ali je isto tako normalno da je nemaju i do sedam dana.trebalo bi biti sve o.k. IZVORNA PORUKA: ziki Znam bebaca koji je 20 dana mladji od Tarika a krupniji i puniji, stolicu ima jednom hefticno, bebara super napreduje, ne muci se dok kaki, fino spava ma bubica. Jos da dodam mudrost dana, tek sam danas vidjela razliku svojim ocima, kad je stolica skroz tecna, nema onih zrncadi e to je proliv. Jesam recita... a i opisi mi idu. IZVORNA PORUKA: mamyca Kao sto su ti ostale forumasice rekle,mislim da je to normalno ako beba doji,ne sekiraj se. IZVORNA PORUKA: nesanica Ako beba fino napreduje, kao sto kazes, onda no sikiriki....kao sto su ti prethodne forumasice rekle dojene bebe mogu i po nekoliko dana da ne kakaju... Imam jednu poznanicu kod koje je beba svako 10-tak dana kakala.... malo se mucila da to obavi(a kako i ne bi) i dr joj je rekao da je to skroz normalno, jer doji.... IZVORNA PORUKA: camm ma svaka se mama brine kad je ne redovna stolica a i ja se danas znam brinuti ako jedan dan kasni al kasnije to sve nadoknadi. drago mi je sto si rijesila problem bice toga cesce al se ne moj brinuti toliko to je sve normalno kod dojene bebe i do 10 dana. IZVORNA PORUKA: Visnja RR IZVORNA PORUKA: nejra2007 Molim vas pomozite...Jako sam uplašenab beba mi ima petnaest dana i već treći dan nema stolicu, jedni kazu da je normalno posto doji...Mamice javite mi sta i kako da radim... IZVORNA PORUKA: mukica Sve je to normalno beba koja doji moze i do deset dana bez stolice,ali ako mislis da je pati malo joj izmasiraj stomacic kruznim pokretom u smjeru kazaljke na satu. Pozdrav IZVORNA PORUKA: bebbe Nejra, ja bih ti predlozila da nazoves pedijatra. Bebe prvih nekoliko sedmica trebaju imati stolicu svaki dan po nekoliko puta, a kasnije je normalno i da je nemaju po sedmicu ako doje. Ne sekiraj se, nemas razloga za paniku, ali informisi se i sretno! IZVORNA PORUKA: bebbe A sada sam se sjetila da je mojoj prijateljici kada je imala taj problem pedijatar dao savjet da jede suhe sljive i pije mnogo, mnogo vode i stvar se je brzo uredila. IZVORNA PORUKA: manuela Kad se tek rodio imao je stolicu po nekoliko puta dnevno,a kasnije nije imao stolicu svaki dan nego svaki treci,kazu da je normalno da bebe koje doje nemaju stolici svaki dan jer kao u mlijeku nema otpadnih tvari,tako sam ja negdje procitala. I ja mislim da bi se trebala posavjetovati sa pedijatrom jer tek rodjene bebe bi trebale imati stolicu nesto cesce. Strucan savjet jenajbolje poslusati. IZVORNA PORUKA: triplemama Nejra2007 ako dijete isključivo doji onda nema razloga za brigu do 10 dana IZVORNA PORUKA: demiana Nejra nemoj da se brines, i moja malena je prvih mesec dana imala i po par puta u danu stolicu a sada zna nemati i po 11-12 dana. Ako ti se beba normalno ponasa, vesela je i ne napinje se ne vidim razloga za brigu. Ja svoju iskljucivo dojim, i kao sto vec neko rece posto nema otpadnih tvari u mleku znaci nema sta izbaciti. Malo joj pupu izmasiraj kruznim pokretima i sa nekim toplim uljem i tako jedno 15-est minuta, mojoj to uvek pomogne. Ali nemoj nista ni prepustati slucaju bar nazovi pedijatricu i pitaj. Ja licno vise volim dzabe i otici i napraviti budalu od sebe, nego da posle bude joj sto ne odoh... Drzimo ti fige da ti bebac do ujutru kaki......Veruj znam kako ti je IZVORNA PORUKA: Dzenii Ja sam prije par dana sa bebom imala isti problem. Mala nije 7 dana imala stolicu i bash sam se prepala. Moj muz inace je dr, naprvaio je cepic (mali) od sapuna i vode i stavio ga maloj i vjeruj da ni minuta nije prosla curica je imala stolicu i poprilicno puno se ocistila. Sad je hB sve uredu. IZVORNA PORUKA: nejra2007 Hvala draga moje mamice, na kraju sam joj stavila bebi čepić, pa se otvorila...Pa vidjet ćemo dalje...Uglavnom pedijatar mi kaže da je to potpuno normalno tek nakon 5-og dana treba reagovati... IZVORNA PORUKA: nita Neko kaže normalno je da beba nema stolicu do 7 dana, drugi kažu do 10, a neki čak do 15 dana ako beba isključivo doji. Moja beba nije imala stolicu 10 dana. Kada je prošla sedmica već sam se bila uspaničila. Masirala sam joj stomačić, grijala gazu i stavljala na stomak, davala joj zaslađenu kamilicu i opet ništa. Deseti dan sam kupila čepiće u apoteci. Rekli su mi da joj stavim samo jednu trećinu čepića. To sam i uradila i do jutra beba je napunila pempas. IZVORNA PORUKA: sanja bagarić moja beba već drugi dan nema stolicu ali ona se malo i napinje kao da je mući stomaćić samo ispušta vjetrove. dojim je. neznam da li smijem joj zasladit malo kamilicu pošto je ona još mala ima samo mjesec dana???? IZVORNA PORUKA: 2bebe Pozdrav svima na ovoj temi.Moj djecak ima 17 dana doji ali mu dajem uvece i 1 do dva puta NOVOLAC AC ima stolicu jednom do dva puta dnevno i zlatno zuta je te se i ja pitam da li je to uredu s obzirom da sam prvo dijete isto dojila i imao je stolicu maltene nakon svakog podoja.Ima li takvih iskustava? Pozdrav. IZVORNA PORUKA: belmac moja guzara je do prije 15.-tak dana imala stolicu po 4-5 puta na dan. onda je odjednom prevnula i sada ima svakih drugi-treći dan. prekjuće smo bili na kontroli i baš smo to spomenuli , a dr. kaže da je sve to OK i super s obzirom da beba doji i super napreduje. IZVORNA PORUKA: dana3 takav problem sam imala i ja sa bebom i receno mi je da se panika ne treba stvarati do nekih 12-15 dana,jer beba raste i iskoristava svu hranu a to sto sad jede(mlijeko ) nema nekih otpadnih tvari puno pa se zato oduzi.bebi nisam stavljala nikakve cepice i nista davala nisam sem komoraca caja kojeg i sad nekad skuham.posto je sad vec 7 mjeseci umjesto caja pojede kasicu dvije jogurta i to mu regulise stolicu jer je na cvstoj hrani. ako je stvarno veliki problem pa se beba muci i puno place onda moze biti nesto ozbiljnije. meni je govoreno tako i eto ni danas nema stolicu svaki dan, zavisi koliko pojede IZVORNA PORUKA: Niobe imam bebu od 5 dana i nije kakila od jucer ujutro i ja sam mnogo tuzna ja se zabrinula pravo, a nemam kad da listam po forumu i gledam jel to normala. help IZVORNA PORUKA: Anushka Niobe, posto nemas kad listati, normalno je da kaki poslije svakog podoja a normalno da i po 10 dana ne kaki. masiraj stomacic u smjeru kazaljke na satu, malo podigni nogice i savij koljena, moze staviti i toplu oblogicu na stomacic i ne sekiraj se!