almondray -> RE: Kuhinjski aparati i kuhinja općenito (17.8.2016 19:10:28)
|
IZVORNA PORUKA: Nedodirljiva IZVORNA PORUKA: almondray Ravni platu po mogućnosti indukcionu ,kad već kupujes. I neka na njoj piše ceran shott. Nemoj zanussi ,kod moje svekrve se sva isparala a ako jače pritisnes izbrises one krugove Kod mene je bauknecht ( ovako nekako se pise[sm=smiley36.gif] )i kvalitetnija je od njene . Rernu obavezno sa ventilatorom ,nemoj gorenje i gledaj da je staklo na vratima odozgo zatvoreno ( inače sve curi unutra a teško se skida i pere) Bojim se da te nista ne kontam.Ok da na njoj pise ceran shott(sta li je to ?).Da ne uzimam gorenje,mislis na marku? I apsoluno mi je nejasno da je staklo a ratima odozgo ? Znaci zatvara se odozgo jesi to mislila? Ovo što piše ceran schott ( gore sam neispravno napisala) je dokaz kvalitete ceran ploče ( ravne ploče ) Moja je takva i ne para se lako spuzvicom ( da spuzvicom ju je moguće isparati )i ne spada joj boja sa onih krugova i brojevi. Svekrvina zanussi nema oznaku ceran schott i sva je isparana i ta boja joj je spala . Ravne ploče postoje obične i indukcijske . Ova druga je malo skuplja valjda i zahtjeva kvalitetnije suđe ali štedi struju . Pitaj cika googla [sm=smiley36.gif] Na gorenje se većinom žale ,mojoj snahi nikako ne služi pa zato izbjegavaj. Pretpostavljam da si i do sada imala rernu, vjerovatno sa zatvorenim staklom zato nisi ni primjetila . Staklo je kod svih duplo ,jedino kod nekih između ta dva stakla odozgo imaju prorezi kroz koje ulazi sve što pokipi, para prašina itd. I da bi se opralo mora se razmontirati . A što se sa tim zafrkavati kad postoji i ovo drugo[sm=smiley36.gif] Nešto kao prozor sa vakumom u koji ne može ništa ući .
|
|
|
|