Blue rose RR -> RE: Zivjeti daleko ili blizu svojih i muzevih roditelja? (3.11.2009 13:45:43)
|
IZVORNA PORUKA: ena23 ...A sto se tice posla... hmm... ja mislim da se potrudimo da bi i nasli poso. Mislim, oboje imamo fakultet i dosta poznanika tamo, pa bi se vjerovatno moglo dosta toga "uganjati", ali naravno kada malo popusti ova recesija. ... Pokušala sam da uhvatim konce koliko mi je to uspjelo ne znam, ali koliko vidim relacija je ili prema Devetaku, ili prema Modracu, čisto sumnjam da je Šićki. Helem nejse, mislim da zanmaruješ najvažniju stvar, a to je gore citirano : je li ti stvarno misliš da se može lahko posao naći u sredini kao što je Lukavac i njegova okolina? Živjela sam dole jedno vrijeme tokom rata, odličan narod, prelijepa sredina, dobra zemlja (mislim na rodnost), ali ti nećeš od toga živjeti. Cijela moja rodbina sa mamine strane je na relaciji Tuzla-Miričina, vjeruj (a mislim da i ti to bolje znaš, ali slabo sebi priznaješ), ljudi teško žive, posla vrlo malo, a sretni su oni koja ga imaju (prvenstveno oni koji su na državnim jaslama). Ganjati posao, na današnjem vaktu zahtijeva mnogo truda (čitaj novca, poklona i usluga NN licima), i da li ga ti imaš dovoljno da bi ga bacala za posao koji vjerovanto neće biti dovoljno plaćen. Bingo, Konzum, Rudnik Šikulje, privatne prodavnice, elektrana u Tuzli - nalaziš li se gdje u ovim mjestima za zaposlenje? Vjerujem da ima još mjesta gdje bi se moglo raditi, ali na tebi je da se prvo DOBRO raspitaš gdje i kako, pa tek onda da odlučiš sa mužem. A što se tiče obrazovanja djeteta - tu će ti trebati mnogo više razmišljanja - samo nemoj da se odlučuješ na osnovu naših zapažanja, jer ona su definitivno subjektivna. Nađi ljude koji su došli iz većih gradova u manje, i njihova iskustva, a isto tako traži ljude upravo u svojoj sredini, koji su otišli trbuhom za kruhom,ne u Sarajevo i Zenicu - već u Sloveniju, Hrvatsku, Afganistan . Ja ih znam, vrlo su nesretni, mnogo umorni, i fizički i psihički, ali kažu: samo neka se zdravo.
|
|
|
|