RE: Porodilište Mostar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Porodilište

Poruka

anitaMO -> RE: Porodilište Mostar (18.5.2009 23:47:11)

čula sam od jedne u bolnici i ona je iz Čapljine da ima.zato te pitam.

noaa -> RE: Porodilište Mostar (18.5.2009 23:54:18)

mogu se raspitati prijateljici mi je vodio trudnocu,radi i u domu zdravlja u stocu.

Lamamma -> RE: Porodilište Mostar (19.5.2009 14:41:22)

Radi on privatno u Čapljini. Mislim da radi u ordinaciji pokojnog Dr. Rodina. Ako se ne snađeš za broj, javi, pa ću se ja nekako dokopati broja. 

sunčica -> RE: Porodilište Mostar (20.5.2009 10:10:11)

IZVORNA PORUKA: frzgenzla

ja samo znam da kod dr.Sarića više ni bijesna ne bih otišla. To je čovjek koji umjesto vaše p... vidi markice. Samo je slatkorječiv, a kada se, nedaj bože, pojavi problem, ne zna ga riješiti kako treba, u što sam se na žalost uvjerila nekoliko puta na svojoj koži. Također imam par prijateljica koje su imale strašnih problema dok im je on vodio trudnoću,dok kasnije kad su bile kod drugog dr., sve je bilo ok.Dok ste kod njega u ordinaciji reko bi čovjek, evo ga rastopi se.
Mogu samo reći da ljudi pogledaju koliko je bilo smrtnih slučajeva prošle godine, kako beba, tako i majke, a sve ih je vodio famozni dr.
Uh jeza me uhvati kad ga se sjetim. Lako je iznijeti trudnoću kad je sve u redu, pa čak vam dr i ne treba jel? A šta kad se pojavi problem ili kad je trudnoća komplikovana????
Eh, želim sreću svim onim ženam koje idu kod njega i neka mole Boga da im je trudnoća uredna.

Ja se ne bih složila s tobom.Svaka trudnoća je priča za sebe.Meni je dr.Sarić vodio obje trudnoće,oba puta mi bio na porodu i ja samo mogu reći da je to ,prije svega fantastičan čovjek,pa tek onda doktor.I ja bih opet išla njemu i nikom drugom nego njemu.A greske se desavaju svugdje,pa i u Mostaru.Pa i doktori,nisu oni svemogući.A sto se tiče tih smrtnih slučajeva,evo samo jedan primjer.Na mom zadnjem porodu,ja ležim na stolu ,uključen mi drip,a na stolu pored mene leži žena koja je upravo ridila.Dolazi dr. Sarić i pita mene kako sam bla,bla i pita ovu zenu,između ostalog, kako je mogla toliko čekati,zasto nije došla ranije itd.I onda on njoj pokazuje na mene i govori kako sam ja svako mjesec iz Konjica redovno dolazila na pregld,a kasnije svako drugi dan na ct i onda on meni objasni kako je ta žena imala vanmateričnu trudnoću malo prije ove trudnoće i kako je za 9 mjeseci samo JEDNOM došla na pregled.Kad je sad došla na  porod (a termin joj već prošao ihahaj),plodna voda je već bila toliko zagađena,da su njoj odmah izazvali porod i to dijete se rodilo,hvala bogu,al je jedva ostalo.I tada on njoj kaže da nije došla taj dan,dijete bi vjerovatno umrlo.I sad vi meni recite,ko je tu kriv,a ko bi među narodom bio kriv???Naravno,doktor.Zato,ja mislim da je suvišno uopšte išta pričati na ovu temu.

frzgenzla -> RE: Porodilište Mostar (20.5.2009 18:55:14)

Ja sam rekla da je lako roditi i iznijeti trudnoću kada je sve u redu, a kada se pojavi koji problem on se ne snalazi najbolje, odnosno nije ga baš briga i ne trudi se da riješi problem kako treba. Da ti je dijete umrlo ,a prije toga imala par spontanih, ne bi tako govorila vjeruj mi. Nije se potrudio da ustanovi uzrok svega toga.
Mojoj prijateljici koja je bila trudna dao tablete za bijelo pranje koje su ga toliko pojačale da je htjela pobaciti i nije mogla hodati dok nije otišla drugom dr. koji je sve riješio za par dana. Želiš li još koji slučaj ili da stanem. ebi je bio dobar jer si mu išla privatno, plaćala i nisi imala problema. ja sam mu također išla privatno,ali on te vidi samo onih "5" minuta (bukvalno), te je "jako ljubazan" dok ne platiš, a kada mu se obratiš u bolnici nema on baš tako puno vremena.
Dvjema ženama je rekao, kada su ga pitale kako da prodišu trudove, neka im kaže ko im vodi trudnoći i prošao kraj njih, a ta žena o kojoj ti govoriš je sama kriva za stanje u kojem se našla.
Raspitaj se malo bolje za doktora i njegovu prošlost, pa ćeš vidjeti šta ćeš saznati.

tweety -> RE: Porodilište Mostar (21.5.2009 9:59:43)

Samo da vam javim da bi u ponedjeljak 25.05. u 20h na RTV Mostar u emisiji Ordinacija trebao da gostuje dr. Sarić.Imate mogućnost poziva pa mu možete postaviti i pitanje ili tako nešto.

frzgenzla -> RE: Porodilište Mostar (21.5.2009 12:32:48)

Hvala za informaciju, ali on je svoje ispričao davno, a sada samo može soliti pamet ljudima koji ga ne znaju.
Uh!!!!!

sunčica -> RE: Porodilište Mostar (21.5.2009 17:50:12)

Ja stvarno imam samo pozitivno iskustvo sa tim čovjekom,i uvijek bi otišla njemu.Nek svako sebi izabere i ide ondje gdje misli da će mu biti najbolje.I ja sam čula za te neke slučajeve koji su ,nažalost,završili kobno,ali sam isto tako čula bruku lijepih i pozitivnih stvari koje se opet puno manje spominju u odnosu na ove loše.I kod nas u Konjicu je prije par godina jedan stari, iskusni ginekolog isto tako "zakazao"ili šta već i beba je podlegla ,i što je još najžalosnije,ženi su morali odstraniti i matericu,tako da je izgubila i svaku mogućnost da ikada ima dijete.To su opet sve ljudske sudbine i ja vjerujem da na neke stvari čovjek i ne može uticati.Evo onaj primjer što sam prije navela,dijete je ostalo,a  ima žena koje su redovne kod dr. i paze na ovo i ono i ne uspiju iznijeti trudnoću da kraja.U svakom slučaju,ne bih voljela da se to ikome desi,ama baš nikome

anitaMO -> RE: Porodilište Mostar (21.5.2009 22:52:33)

baš ću ga gledati.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

maxi -> RE: Porodilište Mostar (22.5.2009 7:14:47)

I ja cu to gledati. Dr. Saric je prema meni bio super, i ja i MM smo se iznenadili koliko je bio susretljiv, dao nam br. mobitela i javio se uvijek kad sam zvala ( a imala sam nekih sitnih komplikacija). Par pregleda nam nije ni naplatio tako da ja samo mogu pozitivno o njemu reci. Cula sam i ja da on voli pare ali koji to ne voli?! Svi su oni slicni, samo je u pitanju sreca

sunčica -> RE: Porodilište Mostar (23.5.2009 15:41:28)

Ali ljudi,realno gledano,ko od nas sviju ne voli pare???Gora je opcija kad je neko neljubazan,odvratan,pa te opet odere

maxi -> RE: Porodilište Mostar (23.5.2009 21:35:06)

slazem se sa suncicom [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

sunčica -> RE: Porodilište Mostar (23.5.2009 22:28:49)

Pošto mi u Konjicu nemamo RTV MOSTAR,ko bude gledao  (ako mu ne bude mrsko)nek javi kako je bilo,pogotovo ako bude nesto SKANDALOZNO

frzgenzla -> RE: Porodilište Mostar (27.5.2009 13:00:49)

To nešto SKANDALOZNO se ne vidi na TV- u, tamo je sve divno, krasno.

sunčica -> RE: Porodilište Mostar (27.5.2009 15:24:43)

pa mislila sam ako bude kakvih škakljivih pitanja il tako nešto

marinčii -> RE: Porodilište Mostar (2.6.2009 13:43:02)

evo meni se bliži termin poroda pa sam mislila koji put otići u novu bolnicu napregled ili ctg,,dosad sam vodila trudnoću privatno pa se bojim da će biti bezobrazni prema meni i da me neće tit primiti,,,ako ko ima kakvi iskustava neka javi[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

široki -> RE: Porodilište Mostar (2.6.2009 14:58:56)

drage moje evo i ja se uspjela ulogirati. trudna sam 16 tjedana i trudnoću mi vodi dr. knežević i ja sam pomalo nezadooljna jer kad sam pitala za trudničku knjižicu rekao mi da je to onaj A4 format i kad pođem roditi da to ponesem pa sam u dilemi jel to samo meni tako ili je svima. nova sam u svemu ovoma pa bi mi svaki odgovor dobrodošao ia što se tiče tlaka i kilaže nije mi još ništa gledao samo KKS

marinčii -> RE: Porodilište Mostar (2.6.2009 15:08:52)

široki neznam jeli ideš njemu privatno ili?moj doktor meni svcaki put mjeri tlak i vaga me i radi uzv

široki -> RE: Porodilište Mostar (2.6.2009 15:16:38)

da idem mu privatno i kada sam pitala za tlak kaže tek nakon 20 tjedna [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] kod koga si ti 

mamy Sabina -> RE: Porodilište Mostar (2.6.2009 15:20:34)

Tema je porodiliste Mostar ,pa vas lijepo molim da ovu pricu nastavite na temi kao sto je
razgovori u ocekivanju djeteta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
jer su zadnji postovi off topic

emsica -> RE: Porodilište Mostar (15.6.2009 12:33:10)

Evo frisko iskustvo iz porodilista Mostar. Sto se tice odjela sve je stvarno tip top, od soba, sanitarija, radjaone ... sve 5. Osoblje na odjelu - kako kada. Babice su super, meni je bila Blaza i bila mi je ekstra. Najvise se treba natezati sa sestrama koje brinu o porodiljama. Kad god nesto upitas nemaju sad vrenmena, sve im moras napominjati. Sestre koje vode brigu o bebama su ok, barem one mladje. Doktor na porodu mi je bio Knezevic i mlada doktorica Boskovic. Za nju same pohvale, strpljiva, pazljiva, strucna,..... za 10. Knezevic ok, bez nekih zamjerki. Najvise zamjerki imam na neorganiziranost. Otpustili su nas iz bolnice bez ikakvog razgovora s pedijatricom i bez otpusnog pisma. Sestra nam je dala kovertu za vadjenje krvi iz pete i rekla da idemo u ponedjeljak, a da po otpusno pismo naknadno dodjemo. Poslije je ispalo da ne moze uzeti krv iz pete dok ne donesemo otpusno, a nakon toga trebamo opet vratiti kovertu s uzorkom u porodiliste. Navozali se ko idioti po ovoj vrucini. Na otpusnom pismu nisu bili u stanju staviti nista o ponovnom cjepljenju, d3 kapima, opseg glave nisu upisali.... krajnje slampavo. Sam porod je prosao ok. Malo dripa, bez rezanja, nalijeganja na stomak, bez prokidanja vodenjaka, minimalne tegobe nakon poroda. Eto toliko. Zelim svima sto laksi porod i zdrave i lijepe bebice. Dalo bi se jos stosta reci i na stil pedijatrice Violete, o tome kako zlocesto prepada rodilje. Mora se priznati da je temeljita i oprezna, ali uopce ne vodi racuna o nacinu na koji majke informira o mogucim komplikacijama s bebama. Bombardira ih losim vijestima i uopce ne zeli pojasniti sta to znaci. Ogradi se od svega, a jadne mame strepe do iduce kontrole. Na kraju u vecini slucajeva ispadne sve ok. Sad stvarno prekidam.

luna77 -> RE: Porodilište Mostar (20.6.2009 9:15:52)

lezala sam na patologiji i potpisujem sve napisano.posebno az pedijatricu ta je isprepadala zene iako je stvarno temeljita .za dr Bosković samo pohvale predivna je .Dr Knezević je ok ali je po meni prezauzet ,ostali dr isto nisu loši ali normalno svi imamo svoje kriterije

luna77 -> RE: Porodilište Mostar (20.6.2009 9:18:12)

IZVORNA PORUKA: noaa

kad je sve u redu sa trudnocom onda je svaki dobar,npr.meni je Busic super a 10 zena mi je nazugalo na njega svasta [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

izgleda neodgovoran tj nekako da sve olako shvata  ali sam na primjeru jedne cure kojoj su otkucaji bebe prije poroda pali na 80 vidjela da je ok jer je cijeli dan sjedio s njom u sobi i pratio.

Rina26 -> RE: Porodilište Mostar (20.6.2009 11:44:21)

Tako je i uz mene dr.Bušić stalno bio kada sam trebala rodit drugo on nije bio doli zvao je dr.Mišića da ću doći i da se brine za mene pošto mi je jedna beba umrla na porodu.

tempo -> RE: Porodilište Mostar (23.6.2009 17:33:35)

ta pedijatrica je meni predavala u srednjoj jednu godinu i umirali smo joj od smijeha. znam da su u prethodnoj bolnici (kirurgija) zene bile u strahu kad bi ju ugledale jer je samo kupila bebe za pedijatriju bez ikakvog pojasnjenja. e ja cu se dobro nabrusiti na nju u 12 mj, ako Bog da i docekam da sve do kraja bude ok.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>