sunčica -> RE: Porodilište Mostar (20.5.2009 10:10:11)
|
IZVORNA PORUKA: frzgenzla ja samo znam da kod dr.Sarića više ni bijesna ne bih otišla. To je čovjek koji umjesto vaše p... vidi markice. Samo je slatkorječiv, a kada se, nedaj bože, pojavi problem, ne zna ga riješiti kako treba, u što sam se na žalost uvjerila nekoliko puta na svojoj koži. Također imam par prijateljica koje su imale strašnih problema dok im je on vodio trudnoću,dok kasnije kad su bile kod drugog dr., sve je bilo ok.Dok ste kod njega u ordinaciji reko bi čovjek, evo ga rastopi se. Mogu samo reći da ljudi pogledaju koliko je bilo smrtnih slučajeva prošle godine, kako beba, tako i majke, a sve ih je vodio famozni dr. Uh jeza me uhvati kad ga se sjetim. Lako je iznijeti trudnoću kad je sve u redu, pa čak vam dr i ne treba jel? A šta kad se pojavi problem ili kad je trudnoća komplikovana???? Eh, želim sreću svim onim ženam koje idu kod njega i neka mole Boga da im je trudnoća uredna. Ja se ne bih složila s tobom.Svaka trudnoća je priča za sebe.Meni je dr.Sarić vodio obje trudnoće,oba puta mi bio na porodu i ja samo mogu reći da je to ,prije svega fantastičan čovjek,pa tek onda doktor.I ja bih opet išla njemu i nikom drugom nego njemu.A greske se desavaju svugdje,pa i u Mostaru.Pa i doktori,nisu oni svemogući.A sto se tiče tih smrtnih slučajeva,evo samo jedan primjer.Na mom zadnjem porodu,ja ležim na stolu ,uključen mi drip,a na stolu pored mene leži žena koja je upravo ridila.Dolazi dr. Sarić i pita mene kako sam bla,bla i pita ovu zenu,između ostalog, kako je mogla toliko čekati,zasto nije došla ranije itd.I onda on njoj pokazuje na mene i govori kako sam ja svako mjesec iz Konjica redovno dolazila na pregld,a kasnije svako drugi dan na ct i onda on meni objasni kako je ta žena imala vanmateričnu trudnoću malo prije ove trudnoće i kako je za 9 mjeseci samo JEDNOM došla na pregled.Kad je sad došla na porod (a termin joj već prošao ihahaj),plodna voda je već bila toliko zagađena,da su njoj odmah izazvali porod i to dijete se rodilo,hvala bogu,al je jedva ostalo.I tada on njoj kaže da nije došla taj dan,dijete bi vjerovatno umrlo.I sad vi meni recite,ko je tu kriv,a ko bi među narodom bio kriv???Naravno,doktor.Zato,ja mislim da je suvišno uopšte išta pričati na ovu temu.
|
|
|
|