elmaL -> RE: Porodilište Mostar (23.9.2013 14:38:34)
|
IZVORNA PORUKA: dada87 Drage moje forumasice, ovo mi je prva trudnoca i jako smo uzbudjeni zbog prinove ocekujemo ga oko Bozica [sm=duda.gif], e sad mene zanima sve, od toga je li tko od vas bio na tecaju pripreme za porod (trbam li sta posebno nositi ili sta da ocekujem), sta trebam od osnovnih stvari kad krenem u bolnicu (za mene i bebu)...... Nebi vas mnogo gnjavila pa eto toliko za sad [sm=smiley36.gif] Hvala čestitam prije svega [sm=bravo.gif] ja sam bila na tečaju, i bilo mi je baš super, ide se mjesec dana svakpog ponedeljka i srijede, bar je tako bilo prije 2 godine, a imaš mail pripremazaporod@kb-mostar.org na koji možeš slati sve što te zanima, meni su zaista svaki put vrlo brzo odgovorili. tokom tečaja upoznaš većinu doktora i skoro sve babice, što je za mene bila super stvar, jer poslije se zaista prema tebi drugačije i odnose, poznaju te, i prisjete se svega što ti treba, uče se vježbe disanja, neke vježbe koje možeš raditi zadnji dio trudnoće zbog opuštanja mišića, a tečaj je uslov da muž prisustvuje porodu, na kraju se dobije certifikat. što se tiče stvari za bolnicu, trebaju ti: spavaćica 2-3 komada( dobiješ njihovu samo za porod, poslije oblačiš svoje) papuče, bolje sa gumenim djonom zbog klizanja bade mantil pribor za higijenu plus toalet papir i sl, jer nemaju gore peškir pelene, bivacin prah i krema za bebu (odjeća ne treba jer imaju gore) paracetamol za bolove ulošci VIR 80 najbolje mrežaste gaćice (po želji ali su jako praktične imaš ih u dm-u) neka krema za bradavice (Purelan najbolja) ako sam nešto zaboravila nek doda neko [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|