Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
daj mi sad recite jeste li pitale za konkretan slučaj jeli može O-..ja znam da može..ali navodno njemu treba AB-..tako je njegova mama rekla mojoj... pa sad ne znam
Nisam konkretno pitala, ono što sam pitala je da li može darivati krv i ukoliko je 2,5 godine poslje poroda, i tu su potvrdili da može. Pa zar nije 0- univerzalni davatelj? A AB- univerzalni primatelj krvi?
ma sve to stoji...ali nemam pojma iz kojeg razloga treba AB- samo..zato te pitam..jeste li provjerili..da žena ne ide dzabe..ma neće dzabe ići...daće krv..ali za ovaj slučaj.. juče je bilo davalaca svakakvih krvnih grupa...pregovori da se dobije iz tz i sa..baš AB-
ma sve to stoji...ali nemam pojma iz kojeg razloga treba AB- samo..zato te pitam..jeste li provjerili..da žena ne ide dzabe..ma neće dzabe ići...daće krv..ali za ovaj slučaj.. juče je bilo davalaca svakakvih krvnih grupa...pregovori da se dobije iz tz i sa..baš AB-
Vjeruj da nisam sada 100% sigurna, trebalo i to provjeriti, a ja ne mogu više zvati kolega koristi trenutno telefon ima neki tele sastanak :(.
ja sam se sad cula sa roditeljima i netreba vise krvi,ljudi su se odazvali i skupili su dovoljno,oni se zahvaljuju svim ljudima i koji su se odazvali i koji su imali namjeru a i ja takodje
Ja se iskreno nadam da će momku biti bolje, a ukoliko je u prilici vjerovatno bi bilo dobro još donirati krvi jer mu sigurno za vrijeme oporavka može zatrebati...
šta bi sad sva sam zbunjena? jel mogu dati ili ne? sad sam razgovarala sa direktorom i pitala ga da me pusti sa posla sutra ranije? kaže da idem, sad pa sam mu objasnila da do14i30 radi transfuziologija. S obzirom da je čovkjek stranac nije mu jasno kako ne mogu to uraditi u Sa pa da oni to pošalju u Ze.... ???? jooojj jedva ja s njim izdevera, sutra bi mogla doći onda ako je sve onako kako si mi rekala Djana
dobro je hvala Bogu...super...ja taman zvala da vidim može li o- niko se ne javlja. odlično hvala svim ljudima.koji su donirali .a .i dragim forumašicama koje su pokušavale ....super ste ..svaka čast
šta bi sad sva sam zbunjena? jel mogu dati ili ne? sad sam razgovarala sa direktorom i pitala ga da me pusti sa posla sutra ranije? kaže da idem, sad pa sam mu objasnila da do14i30 radi transfuziologija. S obzirom da je čovkjek stranac nije mu jasno kako ne mogu to uraditi u Sa pa da oni to pošalju u Ze.... ???? jooojj jedva ja s njim izdevera, sutra bi mogla doći onda ako je sve onako kako si mi rekala Djana
Upravo nam je javila rose 87 da su skupili dovoljno krvi. Ja iskreno sam vječiti skeptik i mišljenja "bolje spriječiti nego liječiti". Zna se kako funkcioniše u oporavku i da može doći do komplikacije i bolje je da imaju krvi na raspolaganju, tako da ukoliko možeš odnosno imaš priliku bilo bi zaista humano da daruješ krv. A naravno ukoliko ne možeš svako će razumijeti! To što si dobre volje je već stvarno za pohvalu, i što se mene tiče veliko ti hvala humana si žena! Šaljem ti !
mislim da nema potrebe,dosta se ljudi javilo,bar su meni rekli da imaju dovoljno,daleko je Sa ako su vec skupili,a hvala ti opet sto si se potrudila to je kao da si i dosla i dala krv
I ja sam se cula sa porodicom kažu da ne treba, za sada imaju dovoljno. U svakom slučaju hvala svima tako mi je drago što znam da ovdje (na RR) uvijek mogu naći pomoć ili bar savjet.
ej drage moje naježila sam se i nema potrebe da se zahvaljujete,svaki bi čovjek trebao pomoći ako može naravno i dati sve od sebe... Meni je sad pao kamen sa srca kad sam pročitala da je momku bolje i da je dobio krv. Toliko sam se bila rastužila, a kad je život u pitanju ništa nije daleko... Bar ne meni i ne bi mi bilo teško doći.. Neka je on sad dobro hvala Bogu to je najbitnije, a ja sam tu (za nedaj bože).I draga Djana nemoj biti skeptik, moraš uvijek biti pozitivna ma koliko loše sve izgledalo... Ja kad sam vam se javila bila mi je to nemoguća misija izvesti, ali eto rekla sam sebi da moram pa kako god. Mada ovamo da budem iskrena imam sto belaja... Budi ti nama samo pozitivna i sve će evo vidiš biti ok. pussseeeek i vama jer vidid se koliko vam je srce i oliko ste se trudile
ej drage moje naježila sam se i nema potrebe da se zahvaljujete,svaki bi čovjek trebao pomoći ako može naravno i dati sve od sebe... Meni je sad pao kamen sa srca kad sam pročitala da je momku bolje i da je dobio krv. Toliko sam se bila rastužila, a kad je život u pitanju ništa nije daleko... Bar ne meni i ne bi mi bilo teško doći.. Neka je on sad dobro hvala Bogu to je najbitnije, a ja sam tu (za nedaj bože).I draga Djana nemoj biti skeptik, moraš uvijek biti pozitivna ma koliko loše sve izgledalo... Ja kad sam vam se javila bila mi je to nemoguća misija izvesti, ali eto rekla sam sebi da moram pa kako god. Mada ovamo da budem iskrena imam sto belaja... Budi ti nama samo pozitivna i sve će evo vidiš biti ok. pussseeeek i vama jer vidid se koliko vam je srce i oliko ste se trudile
ako mi, ne daj Boze, kad zatreba znam na koga mogu racunati .
Sheri ne zezaj.... nemoj ni da pomišljaš na to.. ako tebi treba druženja i zeze eh sad znaš koga da kontaktiraš ma znam ja da se ti zezaš ;) odosmo mi sad sa pričom.... ivinjavam se
Za informaciju, ja sam davala krv a Emilu je bilo 20 mjeseci. Niko mi nije rekao da ne moze, vjerovatno ima raznih stajalista u vezi proteka vremena od poroda. Jedno veliko HVALA svim humanim ljudima!
Ako sam zalutala na temu, molim moderatore da ne zamjere i pomjere moj post, evo kakvu sam poruku ( a možda i mnogi od vas) dobila na FB od Dobrovoljnih darivaoca krvi: sa transfuziologije javili da hitno trebaju krv AB neg. za bebu od 2.5 mjeseca, kazu da su sati u pitanju, ako ko moze pomoci.
Ma to sam dobila na FB, to treba sarajevskoj transfuziologiji, ja sam trenutno u Tz. Iskreno, ne znam o kome je riječ, ali obzirom da je mala u pitanjau, postavih ovdje, možda šta možemo uraditi. Osoba koja mi je ovo poslala također mi je nepoznata, al sam odgovorila ako može dati neki kontakt tel, pa da ovo postavim na FB na svoj status, ići će brže. Nadam se da će se ubrzo javiti.