Vasiliki -> RE: Porodilište u Banja Luci (18.11.2013 9:36:30)
|
Vidim da niko odavno nije pisao na ovu temu, pa sam mislila da malo osvjezim stranicu [sm=bravo.gif]. Ja sam iz BL takodje, trenutno u 21 nedjelji, druge trudnoce, ali su sada dvojkice. Prva trudnoca je bila pre tri godine i sve je bilo u redu, bez ikakvih komplikacija, a porodjaja na paprikovcu se i ne sjecam najbolje. Deset dana prije termina (ako je i taj datum bio tacan posto nisam bas znala tacan datum zadnje mece, pa sam lupala otprilike [sm=smiley13.gif]) mi je pukao vodenjak, u toku noci oko pola tri ujutru, bolovi su odmah krenuli. Polako sam se spremila i otisla na paprikovac. Poslali su me odmah u radjaonu, naravno poslije klist. i brijanja, jer sam vec bila dovoljno otvorena. U radjaoni su mi dali nekakvu injekciju u dupe (sta je to bilo i dalje ne znam), nisu mi prikljucivali drip, i porodila sam se u pola sedam ujutru. Nemam pojma ko mi je bio od doktora na porodjaju, a ni od sestara nisam znala ni jednoj ima. I dalje ne znam kako se zvao doktor, a porodjaj je tekao glatko tako da mi nije od njih niko bio ni potreban. Isto je bilo i poslije, ne sjecam se na kojem sam spratu lezala, beba je bila u redu, ja takodje. Sestre sam rijetko vidjala, samo kad mi donesu bebu i kad ih zamolim da mi donesu cistu spavacicu i plahtu (koju sam sama mijenjala, jer mi nije bio problem). Jedino sto dojenje nije nikako islo, tako da sam bebaca morala dohranjivati ali sam se trudila sve do njegovog devetog mjeseca kad mi je doktorica na ultra zvuku dojki rekla da ne vidi ni jednu mlijecnu zljezdu i da ne zna kako ja to dojim dijete [sm=smiley36.gif]. Ali meni je bilo dovoljno da vidim kako ide bar jedna kapljica pa da pokusam sa podojom. E Tu sam vec odustala od forsiranja i nastavila sa dohranom. Sada sam malo vise zabrinuta jer su dvojke u pitanju i kako ce sve to sada da protekne. Trudnoca sa dvojkama se vodi kao rizicna trudnoca, bar tako govore, i sve te komplikacije koje bih mogla imati u trudnoci i za vrijeme porodjaja me malo zabrinjavaju. Po cijeli dan osluskujem svoje tijelo i kao da cekam da se nesto desi. Vec sama sebi idem na zivce. Imam neki cudan sekret, ne sjecam se da sam ga imala u prvoj trudnoci, neke cudne bolove i jedva docekaom kontrolu (jednom mjesecno) da bi mi doktor rekao da je sve u redu i da samo pijem sto vise tecnosti. Budem mirna prvih petnaest dana i onda iz pocetka. Na Netu nema bas puno o trudnoci sa dvojkama, pogotovo kako na paprikovcu stoje sa porodjajima dvojkica. Ako neko zna nesto vise neka pise, pleaseeeee [sm=bravo.gif]
|
|
|
|