Vanjina mama -> RE: Porodilište u Banja Luci (6.10.2012 21:44:31)
|
Mlada mama, sjela mi je na stomak, a ne sjekla... porodila sam se prirodno. [sm=smiley1.gif] Muz je pocastio babicu i doktoricu, ali poslije poroda. Inace su bile jako ljubazne i pazljive. Ono sto mi je bilo potrebno jesu jednokratne pelene, spavacice, papuce koje mogu pod tus, vir 80 ulosci (u velikim kolicinama jer je krvarenje obilno), jednokratne gacice, peskiri, licna higijena, toalet papir, vlazne maramice, blagi gel za tusiranje da mozes prati ranu. Ne bi bilo lose i da poneses carsaf u slucaju da ti ne daju bolnici da sebi mozes staviti cist. Ja sam se zeznula sto ga nisam ponijela. Obavezno ponesi kremu za bradavice. Ja sam kupila Multi-mam (apoteka Biljana, 17 KM), grudnjak za dojenje ili neki koji je pogodan za dojenje, nesto za citanje, fotoaparat da ufotkas bebana, mobitel i punjac (samo se pazi doktora Visekrune koji vristi na porodilje ako vidi mobitel u blizini beba). Ako ti nesto bude trebalo, uvijek ti neko od tvojih moze donijeti bilo kad u toku dana. Sto se hrane tice, ponesi plazma keks i sok od jabuke. Smijes jesti i jabuke. Banane nisu najbolji izbor jer zatvaraju stolicu, koju svakako neces imati prvih nekoliko dana, a posebno ne u bolnici jer nije bas ugodno kakati na solji bez daske.
|
|
|
|