MicoTico
|
IZVORNA PORUKA: zbunjenamama sta bude sa mojom gardarobom u kojoj dodjem na porodjaj? znam glupo je, ali nije mi jasno kontam , dodjem tamo sve sa torbom, prime me, oblacim spavacicu (a cula sam da su im grozne, poderane) i onda? gdje se denu moja odjeca i obuca? :* za sve Mene je moj tata odveo pred drugi porođaj na Paprikovac na pregled ( prešla sam termin, bolova nigdje). Ja na pregledu, a dr kaže : ma ovo je za rađaone!!! Iako sam prešla termin kod mene šok, kad prvog djeteta bolovi su trajali cijelu noć, pa tek onda u rađaonu, a onda mi dr kaže : samo što se nisi porodila!!! Ja još tatu poslala u kafić kod bolnice da me sačeka dok ne završim sa pregledom, u torbi imala telefon, novčanik i račune koje sam htjela taj dan platiti. Torba za bolnice koju sam spremila nisam ni ponijela, kontam: prvo dijete prenijela 10 dana, ništa me ne boli, vratiću se kući poslije pregleda i šta ću je nositi sa sobom uopšte. I tako nespremna ( a drugi porođaj, ) sve dobijem od sestara ( čitavu i čistu spavaćicu, ok papuče), nazovem mm(koji je bio na poslu) da mi donese onu moju nesuđenu spremljenu torbu, tatu nazovem da ne žuri sa esspresom u kafiću, da ja ostajem u bolnici. Moja torba sa neplaćenim računima je sve vrijeme stajala na podu pored kreveta na kom sam se porađala,da ne spominjem stalnu zvonjavu mog mobilnog ( melodija : Sweet Home Alabama). Mogu, bez imalo pretjerivanja, da kažem da sam se porodila s pjesmom Još pri tom neki studenti na praksi, valjaju se od smjeha, sve im šega... Od mene pogubljenije i zbunjenije porodilje sigurno nije bilo, a opet sam draga naša zbunjenamama došla do tih svojih stvarčica i mom malom bebaću i meni ništa nije falilo u bolnici. Mm mi je sve poslije donio, ako mi je što i zafalilo, mob. je tu, ja javim, on bi dao sestrama i sve Ok. A što se tiče čašćavanja i davanja love, ja nikom nisam ništa davala. MM je dao babicama oba puta kad sam se porodila lovu u džep, one su se kao branile i to je to. Jedino sam sestrama davala neke sokove, voće, slatkiše koje nisam mogla pojesti ( nadobijala sam ih puno u bolnici) i to je sve.