pjenica mala
|
Draga ivany, nadam se da me nećeš pogrešno shvatiti, ali čitajući tvoje postove, misli da nije lako ni ''onoj drugoj strani''. Ako je neka osoba završila samo 4 razreda, ne znači da baš ništa ne zna, srela sam mnogo obrazovanih ljudi, za koje sam se x puta pitala šta li su sve to vrijeme radili za vrijeme svog školovanja... Možda će ti biti lakše da me shvatiš, ako i sama pročitaš ponovo svoje postove, pogledaj koliko rečenica ima o tome kako su njegovi neznalice, neškolovani, škrti...kako su tvoji, da skratim idealni.... U jednom postu čak i svog muža ponižavaš, govoreći kako on nešto ne konta... Sve ovo što pišem nisu osude, nego samo ti želim reći šta je to što sam ja primijetila... Ti njima sigurno to riječima nikad ne kažeš, koliko su neobrazovani, neznalice, škrtice itd....ali pored verbalne komunikacije postoji i neverbalna, koje često nismo svjesni. Pa tako do njih ipak dopre tvoje mišljenje o njima. Znači ne moj savjetm, nego moje mišljenje je, ne samo sada u tvom slučaju, nego i inače u životu, trebamo pokušavati vidjeti one dobre strane u ljudima, a sigurno ih svi mi imamo. Tako ćemo lakše doći do cilja. Tvoja svekrva je ipak žena, koja je tvog muža nosila i rodila i njegovala i bdjela nad njim, pa ni ona nije zaslužila, da se ti prema njoj odnosiš tako, a svijet oko nas je ogledalo nas samih....u to sam se često uvjerila. Svijet gledamo onako kakvi smo draga. Ja ti se izvinjavam ako te na bilo koji način povrijedim, to mi nije niti najmanje namjera, radije me pitaj kako sam nešto mislila. U svakom slučaju hvala ti što s nama dijeliš svoje iskustvo. To što si pisala na forumu o tom svom problemu govori o tebi, da si dobra osoba, da sebi i svojoj porodici želiš dobro. ja ti na tom putu želim mnogo snage i strpljenja, jer život jeste komplikovan, ali je lijep i vrijedi se boriti! Pozz
|