Anoniman
|
Zdravo drage moje nije me odavno bilo al evo opet sam tu:) Moram nešto reći na ovu temu ako ne kažem eksplodiraću hehehe moj muž smatra svoju familiju boljom,pametnijom,oni sve najj imaju sve vrline a moji su pa eto onako tu i tamo. Da napomenem svekrva moja ima 4 razreda osnovne i svekar zanat žive na selu da sad ne opisujem bolje je heheh a moji roditelji su obrazovani ljudi,intelektualci al eto nevaljaju. Našem djetetu sve kupuju i to je uvijek markirano,skupo i kavlitetno i stalno kupuju i kupuju,kako koja sezona dolazi tako pune ormar našeg djeteta a njegovi rijeeeeeeeeeetkoooooo kada, a i kjada kupe to je neka krpa koju ja ili proslijedim dalje ili je operem i ona se razvuuuče i onda je za kante al hajde i to... moji kad pomažu financijski dobri su,a njegovim je marka ko trebević ma ustvari Trebević je mali kolika je njihova marka,da napomenem imaju para i to lijepo imaju heeh al eto njihovo je zlatno a od mojih nevalja. Kad dođu MM samo se upita i šuti. Moji su to skontali da mu nisu dragi i onda oni jadni dolaze kad njega nema da bih ja imala mir,jer moji kad dođu MM kaže dijete ne može da spava oni ga ometaju,jednom mi je rekao što stalno dolaze imaju i svoju kuću,a tada su bili dva puta u sedmici. Moji su to primjetili jer nisu glupi i prestali su da dolaze kad je on tu. Meni je jako teško,ali jako,jer na jednoj strani su roditelji koji su me odgojili,odškolovali a na drugoj muž,dijete brak. Ali ne mogu više da gutam toliko degradiranje,ponižavanje,on koji nema čak ni dovoljno visok intelektualni nivo kao moji roditelji tako se ponaša a njegova mama ma ona je specijalist za sve,nema niko bolji niko nezna bolje ona sve zna i sve što ona uradi dobro je i tako treba. Ali sada sam rekla sebi TAKO VIŠE NE MOŽE sada ću ja malo da okrenem list,dosta mi je više degradiranja. Čak i meni nekada njegova mama zna nešto onako usput bocnuti ona koja ima 4 razreda osnovne i to jedva meni koja imam VSS a neeeee neće više tako.Ako treba idem protiv njih i po cijenu razvoda,ne može više ovako ako budem nastavila da šutim postaću jadnica koju gaze,izgubiću i onu mrvicu dostojanstva,samopoštovanje, neee odlučila sam da se suprotstavim pa makar me to koštalo i da se razvedem ali mene niko neće degradirati,ponižavati i stalno govoriti nije tako,neznaš ništa,ne radi se tako,itd. Puknuću evo sjedim i plačem neznam više ne može mi pod kožu njego bezobrazluk i njegova tvrdoglavost on i njegovi su sve najjj a moji ne valjaju neee moji ne valjaju moji koji su mo dali 50% para,ali živog keša da kupimo stan ali neee oni ne valjaju. E kakvog sam momka imala i kako sam se mogla lijepo udati ja sam našla njega koji podcjenjuje i mene i sve moje:) sorry što sam vas gnjavila al morala sam ovo napisati izbaciti iz sebe.
|