Finepex -> RE: Koliko ste se udebljale? (5.5.2015 14:11:14)
|
IZVORNA PORUKA: ladyblue IZVORNA PORUKA: Finepex IZVORNA PORUKA: ladyblue ko ti je servira? ja sam, vjerovatno, mnogo starija od tebe i jedna od najstarijih prvorotki ovdje na forumu pa sam poslije trudnoće bila ista kao i prije a sada još i bolja. Ono sta svaka trudnica treba da zna sto se tice njezinog tijela, da nepadaju u postporodjajnu depresiju radi izgleda. I bas spominje da se figura itekako promijeni..pogotovo dojke ako majka doji dijete. sise su najmanji problem i koji se rješava sa nekoliko hiljada KM. u glavi je stvar. i da, desi se debljanje, nekima celulit i sve se to da riješiti pravilnom prehranom i vježbom. strije se daju spriječiti redovnim mazanjem. zašto bi žena koja je imala urednu trudnoću, rodila zdravo dijete i koja nije "jela za dvoje" pala u depresiju? porod prošao, dijete zdravo, tijelo će se vratiti u formu sa jako malo truda.... Slazem se ja s tobom. Bitno je da je dijete zdravo, ali ako je sok zena da tokom trudnoce tako naglo se udebljaju, nemoguce je da nakon trudnoce nebude soka. Uostalom, nikoji doktor tebi nece doci i pricati bitno da je dijete zdravo, iako je to najbitnije, hvala Bogu, nego ce ti svojim zvocanjem dignuti pritisak . Ja zaista ne vidim u meni problem, sto sam se ja udebljala kilu, ali eto, doktorica je vidjela. Jos mjesec dana. Ona je vec predvidjela da cu se ja 10 kg udebljat. I sta sada ja da radim? Svaki put da se vagnem da se nebi slucajno udebljala. Da procijenim hocul moci zeni otici na oci. Ljudi to je Nidzara, ona nije od jucer. Jos ja izbjegavam secer, upravo iz straha da mi dijete ne bude dijabeticar, Nidzara je spomenula da je moguce da dijete fasuje secer ako majka stalno jela nesta slatko, pa makar i da su banane ili grozdje u pitanju. Izbjegavam cak i kahvu iako mi je nizak pritisak.
|
|
|
|