acudesa -> RE: Agresivno ponasanje, bebe od 1-2 godine (18.5.2010 13:45:53)
|
Evo kako bih ja: 1. Nikada ga ne bih ni prstom dirnula, ja koristim druge metode, odbjašnjavam do iznemoglosti....(mali me super sluša, mislim ipak je ona dijete, al kad treba-posluša me bez riječi) 2. Kažeš ne želiš da on tako shvati batine-očito ih je shvatio strašno, koliko god ti misliš da su to "ko fol" batine, ja ne volim fizičko kažnjavanje, prezirem ga. 3. Zapeo da on otvori vrata: ja bih mu pomogla i neka ih on otvori i uđe prvi, a ako su vrata baš takva da je nemoguće da ih on otvara, znači-NE, i do kraja je NE. Na deranje bih ostavila kupovinu, čučnula pored njega i objasnila mu da "vrata" nisu moj hir, nego ne želim da se povrijedi, lijepo, ,smireno i dok ne skonta šta mu pričam (navela primjere koji ne moraju nužno biti istiniti) 4. Mene nikada ne zanima niko u smislu "šta će reći", meni je moje dij ete najvažnije, briga me za neku tetu iz prodavnice, pogled pun prezira veoma dostojanstveno podnosim... Ne znam jesam li ti imalo pomogla, jer svi mi imamo neke svoje načine odgoja i viđenja situacija, recimo moj dječak zna tačno do koje granice smije ići, ja kad imam "specifičan" ton-to znači kraj priče. Taj "ton" NE SMIJE nikada ignorisati. Taurus, još je on mali (4,5)...ali ti su dužna doći do nekog modela ponašanja koji će znati kad je dosta i da te mora poslušati.
|
|
|
|