Sulty -> RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Navika ili potreba? (16.3.2011 14:40:15)
|
Felix, meni uopste nije problem Vegu uspavljivati. Vjeruj mi nije tako ni tesko. Sjednem, dam joj flasicu, ljuljuskam je i ona obicno zaspe. Ali kao citam da je to lose jer ja njoj ne dajem sansu da nauci sama da zaspe i zato mi se budi po noci cesto i trazi me. Jer kad se probudi ona ne zna sama zaspati, jer je navikla da je nosam i zato zove. Zato ja kontam trebam li joj ukinuti to ljuljuskanje. Ali kazem ti, ne znam kako, jer ova metoda da ja sad nju pustim da ona meni place i ignorisem je fakat nije za mene. Nije da ja to ni osudjujem, jer znam da su mnoge majke tako uspjele nauciti bebe da spavaju i bebe su sretne, ali ja bas nisam taj tip. Ja se grozno uznemirim kad mi Vegic place. Od kad se rodila. Jednostavno ne mogu da podnesem da je ona meni tuzna. Sto se tice nocnog podoja, stvarno mislim da joj nije potreban. Velika je. Mashallah, super jede po danu. Sita je sto posto. Mislim da je to samo navika. Pokusat cemo i veceras pa cemo vidjeti kako ide. Sinoc je bilo bas zeznuto. Zaspe ona, ali meni u rukama. Cim je spustim, plac. Tako da smo zavrsili tako sto je muz pola noci spavao s njom, a ja drugu polovinu (stavili je pored sebe i ninali svako malo do 5 i 30 kad sam joj ja napokon napravila hapu).
|
|
|
|