mynxlee -> RE: Kako odviknuti bebu od nocnog obroka? Navika ili potreba? (9.3.2010 20:01:20)
|
Vesela, ja ti mogu reci iz iskustva rodice, da je njen sin koji je tada imao izmedju 1-2 godine, jako puno pio sokice i cajeve, jos su sokici bili razblazeni s vodom pola-pola, i pojavio mu se karijes. S nepune 2 godine morao je ici zubaru da mu to cisti. Ona je nekako to uspjela regulisati, pa sada pije vise vode, a manje sokice i cajeve. Nekako ju forsiraj da pije samu vodu. Na tvom mjestu bih uradila, ako se to ne pojavljuje jako dugo, kupila bih nove pelene. Mozda nesto ni s njima nije ok. Samo nagadjam. Sto se mog iskustva tice, Ivan ne voli ni sokove, ni cajeve, samo voda. I ja sam zadovoljna s njegovim izborom. U toku dana popije najmanje pola litre vode, malo zakaci sike i mislim da je to sasvim dovoljno. Eh, sad... Sinoc je Ivan dojio samo 5 puta, tako da se nadam da napredujemo u odvikavanju. Danas sam ga uspjela uspavati bez sike. Dala mu cucu (inace ju ne koristi), drzao ju u ruci, ja mu pjevala, ljuljala i on je zaspao. Od 08.00h, pa do 19.00 h nisam mu davala da doji. Nema onog pritiska u dojkama, mada jos uvijek osjecam da ima mlijeka, ali ne kao prije. Ma, samo da se ne upali.
|
|
|
|