veeseelaa -> RE: njega kose (15.6.2011 23:24:49)
|
IZVORNA PORUKA: Leena Joj, meni je ovo bolna tema trenutno... Pojavila su mi se prije mjesec dana dva "alopecicna zarista", tj. otpala dva pramena kose, kompletna, jedna 3x2cm i druga 1x2... Ma uzas. Hvala Bogu imam kose za tri glave, pa jos uvijek uspijevam to sakriti kosom, ali necu jos dugo moci, jer se siri cini mi se... Uzas. Sve sam nalaze povadila, za sad su samo nasli da je Fe 3, ostalo sve uredno... Pojma nemam od cega je, ipak sam se porodila prije vise od godinu, ne vjerujem da ima veze s tim... Imam jos nekih nalaza za povaditi, sad me samo brine sto na ta dva mjesta nikako da ponovo krene rasti kosa, ni pored maza i sampona koje su mi dali.. Ima li neko slicno iskustvo? draga ja sam jednom prilikom imala sličan problem, samo sam se ujutru probudila i vidjela da na glavi, haman odmah iznad čela, imam maleni krugić bez kose.... nisam se puno zabrinula jer do tada nisam čula za alopaciju (il kako se već kaže)mislila sam da sam se negdje udarila Medjutim taj krugić se širio i postao veličine kao 5 KM, otprilike i tada sam otišla kod dermatologa.... ona mi je rekla da uzrok mog kružića (nakon obavljenog nalaza) nije uzrok doticaj sa nekom životinjom i sl već da se radi o alopaciji area tj opadanje kose u krugovima Sugerirala mi je da obavim niz nalaza, ginekološki, stomatološki, štitnu žlijezdu i sl i naglasila mi da je moguće da je od stresa Ja nijedan nalaz nisam napravila, bilo mi pravo mrsko Taj dio sam nekako prekrivala šnalicom i situacija je tako trajala bar 2 godine i kosa je narasla! taj mi se problem nikada više nije ponovio Ja sam to prepisala stresu jer sam zdrava osoba, mislim kasnije negdje sam išla kod ginekologa pa sam uvidjela da je sve ok a kod stomatologa visim E da tada mi je dr pregledala folikuli dlale i konstatirala da će mi kosa ponovo narasti i da je folikula zdrava Folikula = korijen kose (valjda ne griješim)
|
|
|
|