|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   pita
26.3.2008 11:04:43   
libra
Ja volim pitu al je ne znam praviti.
Ajde recite mi kako je vi napravite?
I kako napravite, kada imate več gotove jufke. Jer ja sam par put pravila sa gotovim, al to uopšte nije ličelo na pitu. Kora je bila jako suha pa i ako sam je malo nakvasila.
Opišite mi stvarno dobro, da budem razumela.
Čaooooo i hvala vam.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: pita
26.3.2008 12:05:01   
makana
uh i ja sam ti ista sa tim gotovim  jufkama, obično sama razvijam, ali sam dva puta pravila sa gotovim i ne mogu se baš pohvaliti da je bila ukusna kao što inače pravim kada je ja razvijem
elem, pravila sma sirnicu i zeljanicu sa gotovim jufkama, stavljala bih dvije jufke dole, pa malo pouljim i stavim smjesu, pa opet jufke i dok ne utrošim
prije nego što je izvadim iz rerne, na nekih desetak minuta, zalijem je (stavim malo putera i malčice vode, kašiku pavlake ili milerama da provri i rastopi se) i onda ostavim u toploj rerni da se osuši
za sirnicu - stavim sira, koristim domaći mladi sir ili onaj megle svježi sir, jaja, količinu ti ne znam navesti jer sve radim odokativnom metodom user posted image , uglavnom ne možeš pogriješiti ako staviš svega malo više, malo ulja, soli
(stare nane bi dodavale i kašiku kukuruznog brašna)
sa zeljem takođe jaja, nekad i malo sira umiješam

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu libra)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: pita
26.3.2008 12:52:38   
budućamama
Ja bih dodala još u ovo smjesu što je makana napisala i jedan prašak za pecivo. Recept moje mameuser posted image . Fil u piti bude sav rastresit i jufke se ne sljepljuju.
A prije nego pitu stavim peći ( od gotovih jufki) ja je već izrežem i malčice zalijem vodom odgore, pa kora ne potamni previše i manje je hrskava.
P.s. U tu vodu ne stavljam ulje jer onda te gornje jufke brže izgore.

_____________________________

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.
_____________________________

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: pita
26.3.2008 13:16:33   
makana
eh znači to je to
pa da
a ja bih još dodala da tako mogu da se "slažu" i ostale pite zar ne i burek i tikvenica i krompiruša
davno nekad čuh kako jedna kona u zeljanicu stavlja osam jaja????
hm
user posted image
ili je tepsija ogromna ili se radi o nekoliko pita

_____________________________

strpljen - spasen

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: pita
26.3.2008 16:45:24   
haidy
Ja isto ne znam da napravim pitu :-(, a obozavam da je jedem, to mi je omiljeno jelo. Ali dobro ima vremena, naucicu.
Ja pravim burek i zeljanicu od gotovih kora i bude super.
Ovako burek pravim.
Pomastim pleh, pa stavim dve jufke odozdo, koje pomastim sa mjesavinom kisele vode i ulja, onda dodajem meso sa lukom i zacinima, pa opet dvije kore, naravno svaku koru pomastim isto kao prve dvije. I tako redjam dok ne potrosim kore, hahah, kako objasnjavam. Na vrhu idu isto pomastene kore. Onda burek isecem na kocke, pa prelijem sa mjesavinom od jaja, milerama, case kisele vode i soli. To ostavim da odstoji sat vremena i onda pecem. Bude extra.


_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu makana)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: pita
26.3.2008 19:11:19   
ebru
ja bih jos navela sirnicu sa ovim "umjetnim"jufkama.Naravno ide mladi kravlji sir,3-4 jajeta(najbolje domaca)i sto je veoma bitno ne zaboravit posolituser posted image ,moze se desit da se zaboravi.Isto se moze stavit jedna pavlaka u sve to i nece skodit.
E sad dolazi redanjeuser posted image ,odvojiti jedan list,sa strane citavom duzinom nasut fila i onda motat u rolnice.Slagati u tepsiju onako po duzini(znaci ne pravit "zvrkice")
E sad zaljev-ide otprilike 3/4 l mlijeka,posolit i stavit malo maslaca-i to kad provri pitu zalit-i to je to.Bilo bi pozeljno da se malo poklopi drugom tepsijom a ne mora-i nemoze bit suha korica nikakouser posted image

Eto to je moj nacin

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: pita
26.3.2008 19:51:56   
Emina*
Ej, super ste....
Ja sam svakako nasla jufke od crnog brasna,
pa cu sutra da pravim pitu user posted image   user posted image


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu ebru)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: pita
26.3.2008 19:57:18   
haidy
E gdje si kupila te jufke od crnog brasna?

_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: pita
26.3.2008 20:24:43   
Emina*
U Robotu u Rajlovcu, pravo su fine.....
Ja inace volim kao neku maslenicu da od njih napravim,
i jako su ukusne......
Marka je "Coly", ja mislim da Lukavac proizvodi,
i na njima bas pise jufke od integralnog brasna...


_____________________________

Bakir
20.04.2008.

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: pita
27.3.2008 9:33:09   
stella
nisam jos nikada pravila pitu od gotove jufke.ja razvlaci jufku a jedini problem mi je uvijek visak jufke nikako da utrefimuser posted image sve se bojim zafalice a na kraju visak ili jos jedna pitauser posted image

_____________________________

HANA 26.09.2007
SARA 10.12.2012

(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: pita
27.3.2008 9:47:38   
Anoniman
i ja volim razzvlacit.. jer kad ih razvijem na manje jufkice i pomastim uljem i onda kad ih razvucem nakog par sati stajanja, ne trebam ih ponovo masttiti jer su vec masne.... uzivam u zeljanici i krompirusi... mada i volim od kuhanog krompira pitu.. ta mi je najsladja
dosad sam 2 puta razvila pitu ono na oklagiju... ma ruke ma zabole user posted image user posted image user posted image user posted image


< Poruku je uredio dina_qa -- 27.3.2008 9:48:14 >

(odgovor članu stella)
  Neposredna veza do poruke: 11
   RE: pita
28.3.2008 15:28:17   
haidy
E super, hvala ti. Nasla sam ih u Robotu, sutra cu probati zeljanicu sa ovim korama.

_____________________________

Jedan osmijeh mijenja sve:-)

Lokica 17.05.2008.
Gugutka 20.10. 2011.


(odgovor članu Emina*)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: pita
28.3.2008 18:01:02   
libra
E super ste sve.
Hvala vam za upute, a sada je samo red na meni, da nešto napravim.
Pitu ču praviti drugu sedmicu, pa nadam se da če mi uspeti.

(odgovor članu haidy)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: pita
4.5.2008 21:17:36   
rozi
I ja ne znam praviti pitu, tj . domacu, samo od gotovih, al i kod mene su bile suhe , pa mi je palo na pamet da  umjesto kajmaka,mlijeka i maslaca zalijem vrhnjem za kuhanje i dosta mi je ukusnije. Pokusajte, nadam se da ce va se svidjeti.  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu libra)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: pita
6.5.2008 20:33:35   
Mona Liza




Pita sa jabukama

Na stolu se natre dlanovima 280gr brasna i 200gr margarina,doda se 1 kasicica secera,malo soli,2 zumanceta,2 kasike pavlake i natrvene kore od limuna.Dobro se izmesi,zaokruze se dve jufke i ostave da postoje 1/2 sata.Potom se 1 jufka razvije u velicini tepsije u kojoj ce se pita peci(tepsija se ne maze mascu nego samo poprasi brasnom)i razvijeno testo polozi u nju.Zatim se oljusti i nastruze 6 vecih jabuka,pa se pita nadeva.Prvo se po testu,smestenom u tepsiji,pospe malo griza,pa se jednako rasporede natrvene jabuke,dobro posute secerom i cimetom,onda se stavi druga polovina razvijenog testa,mestimice izbode viljuskom,premaze razmucenim zumancetom i pece u rerni dok ne porumeni.Kad je pecena,sece se na cetvorouglaste komade i po ukusu pospe secerom u prahu.




_____________________________

Zivi i pusti druge da zive!

(odgovor članu rozi)
Neposredna veza do poruke: 15
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *