mala86 -> RE: Kolaci.... (17.5.2011 21:00:10)
|
IZVORNA PORUKA: chuci IZVORNA PORUKA: mala86 IZVORNA PORUKA: chuci Muffini sa baby bazara suhi sastojci 220 gr brašna jedan prašak za pecivo 1 kašičica sode bikarbone (ona za miješanje kafe) 150-180 gr šećera 1-2 vanilin šećera Ako želite crne idu još 2 kašike kakaa Ako želite bijele plus još 1 kašika brašna Mokri sastojci 250 ml mlijeka 1 jaje malo umućeno viljuškom 80-90 ml ulja Izmješati sve mokre sastojke u to dodati sve suhe i izmješati da se dobije jednolična smjesa (minutu mikserom) Na to se dodaje po želji šta hoćete. Ja sam na BB imala nekoliko vrsta ne znam koji je koga zatrefio. -bili su sa slatkom od višanja (dvije kašike slatka od višanja na 10-12 komada malih muffina, toliko sam smjese odvojila) -bili su sa kakaom i komadićima mliječne čokolade (oko 100 grama čokolade isjeckala na nekih 20-22 kom malih muffina) -bili su bijeli sa crnom čokoladom i sjeckanim lješnjacima (oko 100 gr čokolade i 2 šake lješnjaka na jednu cijelu smjesu) -bili su crni sa crnom čokoladom i lješnjacima (nije mogla sva gornja smjesa da stane u jednu turu pa sam dodala malo kakaa i pekla treću turu) Sve ukupno mi je od dvije količine smjese ispalo 70tak malih muffina. Jedna smjesa je za 13-14 velikih muffina, odnosno 28 malih. nadam se da ces vidjeti ovo,treba mi za ujutro [sm=smiley1.gif] jel ove sastojke stavis kad muffine stavis u kalup pa preko,ili odvojis tijesto pa skroz izmjesas? jel ja mogu stavit nutelu na ovu smjesu,onako dok se nije ispekla? joj sorry ne vidjeh ranije imala puno posla ovih dana ja kad pravim sve stavljam unutra. ne volim kad je čokolada po vrhu, pa kad se peče nekako mi se čini da čokolada izgori. hajd napiši kako si uradila i kako je ispalo to s nutelom Ee ja sam jednu turu stavila cokoladu gore i desilo mi se bas ovo sto si napisala,al nema veze u drugoj sam ispravila [sm=smiley1.gif],a nutelu sam na kraju stavila na vrh dok su bili topli [sm=smiley1.gif] evo upravo sam recept poslala kumi ona ih probala i hoce pravit [sm=smiley1.gif] super su brzi,gotovi za cas,mogu i za goste koji kazu da dolaze za pola sata [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
|
|
|
|