milenium -> RE: Kolaci.... (6.3.2010 0:06:32)
|
dinkice evo ti recept.po ovom receptu sa coolinarke ja uvjek pravim i ispadnu mi baš baš kao na slici,i režem ih isto ovako na ove tanje ploške,ne volim kad su debele.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Mađarica: [image]http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/a/c/acbc961fa1cecec60378ea388efbd336_content_medium.jpg[/image] Sastojci 300 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka ½ žličice Praška za pecivo Dolcela 100 g maslaca 1 jaje 100 g šećera 3 žličice kiselog vrhnja Za kremu: 200 g šećera 500 ml mlijeka 60 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka 150 g maslaca ili margarina 1 žlica kakaa 100 g šećera Za čokoladnu glazuru: 300 g čokolade za kuhanje 200 ml slatkog vrhnja Priprema U brašnu pomiješanom s praškom za pecivo razmrvite maslac. Napravite udubinu, dodajte šećer, jaje i vrhnje te umijesite tijesto. Ohlađeno tijesto razvaljajte u četiri tanka (2 mm) jednaka lista. Dobivene listove tijesta pecite na okrenutoj posudi (cca 30×20 cm) na temperaturi od 200°C oko 15 minuta pa ih ohladite. Za kremu, šećer stavite u posudu i rastopite na laganoj vatri do tamnožute boje. Dobiveni karamel zalijte mlijekom, kratko kuhajte dok se karamel ne rastopi, dodajte razmućeno brašno, te kuhajte dok se ne zgusne. Ovako pripremljenu smjesu stavite hladiti. Maslac sa šećerom i kakaom pjenasto izmiješajte i umiješajte u smjesu od karamela i mlijeka. Kremu razdijelite na tri dijela i premažite njome listove tijesta te ih slažite jedan na drugi. Lagano pritisnite i na kraju prelijte čokoladnom ocaklinom. Za glazuru čokoladu izlomite te je otopite u posudi na pari lagano miješajući. Neka slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj čokoladi. Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne dobijete jednoličnu glatku masu. Posluživanje Kad se čokoladna glazura osuši, narežite kolač na ploške.
|
|
|
|