RE: Kolaci.... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


mudrost -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:21:51)

ahaaaaaaaa[sm=smiley1.gif]
Boga mi, ja je nisam znala ni izgovorit, a kamoli da znam sta znaci[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
a mlijecni namaz bilo koji mogu stavit???
hvala puno za recept




anidla -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:23:36)

ovako sto se tice namaza, ja licno sam isla na najjeftiniju varijantu i ona mi je predobra...kupim mladi sir Meggle LIGHT  i predobro je !





Mya_81 RR -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:23:53)

IZVORNA PORUKA: anidla

[image]http://img42.imageshack.us/img42/3094/s6305710.jpg[/image]

evo i moje cheesecake...

ovo je mala maca za sve one kolace sto je milenium napravila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
bujrum[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Ovaj kolač je fantazija...nekad nije ni jutro dočekao [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Mirkica -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:25:29)

IZVORNA PORUKA: Mya_81

IZVORNA PORUKA: anidla

[image]http://img42.imageshack.us/img42/3094/s6305710.jpg[/image]

evo i moje cheesecake...

ovo je mala maca za sve one kolace sto je milenium napravila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
bujrum[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Ovaj kolač je fantazija...nekad nije ni jutro dočekao [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


ja imam koru gotovu jel mi neko moze reci kako napravim ovo gore da sutra izmajstorisem




anidla -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:26:21)

da da...u trudnoci sam znala u 3 ujutro otvoriti frizider i njam njam...sad muku mucim sa kilama od silnog chessecake-a [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




anidla -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:28:08)

koje ovo gore? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] bijeli fil ili crveni? ili oba? eto imas gore recept sam stavila, pa ako nesto ne bude jasno tu sam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




milenium -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:34:19)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]A kako tek dobri izgleda[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




mudrost -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:36:17)

Anidla jel moze drugo voce, osim visanja? ja im nesto nisam ljubitelj[sm=smiley13.gif]




anidla -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:37:28)

sta god pozelis...mozes onda ovaj crveni preljev za torte kupiti u prozirnoj boji ako je neko drugo voce




milenium -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:41:15)

možeš npr kompot od breskve,poslažeš nasjeckane breskve i preliješ onom vodom iz kompota u koju prije staviš želatin.




mudrost -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:41:40)

hvala puno:) mozda sam ti bila i dosadna, ali kolac mi se strasno svidja, a ti si ga super napravila[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




milenium -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 19:55:05)

i mene nešto zanima,piše 500ml mliječnog namaz pa onda 400ml pavlake,kojeg bi ja namaza mogla staviti?prvo sam pomislila na pavlaku pa sam onda dolje vidila da ima i pavlaka.?




magnolija* -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 20:01:27)

IZVORNA PORUKA: milenium

i mene nešto zanima,piše 500ml mliječnog namaz pa onda 400ml pavlake,kojeg bi ja namaza mogla staviti?prvo sam pomislila na pavlaku pa sam onda dolje vidila da ima i pavlaka.?


da se ukljucim u razgovor o cheesecakeu.
ja ga pravim od mladog sira vindijinog i super mi ispadne. mozes staviti i one kreml sireve, kao filadelfija itd al je to bas preskupa varijanta, a sa ovim mladim sirom je bas odlicno!




milenium -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 20:05:16)

e pa to me i zanima,kako ću mladi sir kad piše ''namaz''zar se mladi sir maže?




magnolija* -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 20:09:13)

IZVORNA PORUKA: milenium

e pa to me i zanima,kako ću mladi sir kad piše ''namaz''zar se mladi sir maže?


po mom receptu u fil ide mladi sir, limunova korica, vanilin secer, jaja i secer. i bude mljac
probaj
mislim da sam bas ovde napisala recept za cheesecake




milenium -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 20:12:08)

i ja ću tako,od namaza mi je dosta samo pavlaka,sad ću ja nać taj tvoj recept i prepisat.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




magnolija* -> RE: Kolaci.... (27.12.2009 20:33:53)

IZVORNA PORUKA: milenium

i ja ću tako,od namaza mi je dosta samo pavlaka,sad ću ja nać taj tvoj recept i prepisat.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


evo sam ti nasla [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
http://www.ringeraja.ba/forum/m_29249/mpage_16/key_/tm.htm




mudrost -> RE: Kolaci.... (28.12.2009 1:55:00)


IZVORNA PORUKA: milenium

možeš npr kompot od breskve,poslažeš nasjeckane breskve i preliješ onom vodom iz kompota u koju prije staviš želatin.

i mislila sam tako,, ma nadam se da ce dobro biti[sm=smiley1.gif]




anidla -> RE: Kolaci.... (28.12.2009 11:05:35)

500 ml mladog sira (ili mlijecnig namaza) ja koristim Meggle Light...a 400 ml slatkog vrhnja (mozes isto Meggle ili Hoplu)




ena23 -> RE: Kolaci.... (28.12.2009 13:02:05)

Jos jedno pitanje za anidlu: zar onaj preljev za torte se ne pravi tako sto ga otopis u vodi koja kuha? Kako cu onda cekati da se ohladi, stisnut ce s eprije nego ga uspijem na tortu izlit?
mozda ne mislim na isti preljev kao ti?




anidla -> RE: Kolaci.... (28.12.2009 15:50:10)

ena prvi put dok se ne ustelis ce biti zeznuto...taj preljev napravis po upustvu (dr. Oetker) i da, on cim prokuha sklonis ga sa vatre...ma sekundu ga ostavi, ali ciiim vidis da se pocelo zgusnjavati odmah ga prelij preko visanja na tortu...nemoj da te buni sto je to vrelo jer je najbitnije da ti se onaj bijeli dio dobrooo scvrsne prethodno u frizderu (bar 2 sata)...nadam se da sam ti pomogla [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
i da kad sve zavrsis prelijes opet vrati u frizider i no sikiriki...mljac mljac




ena23 -> RE: Kolaci.... (28.12.2009 16:23:28)

Aha, ok, hvala ti, mislimo onda na isti preljev.

Joj skripi mi pod zubima kad vidim ovaj kolac... jedva cekam da mm dodje s posla da ja izadjem u prodavnicu, kupim sastojke, bacim se na pravljenje... njaaaaaaam




maja78 RR -> RE: Kolaci.... (31.12.2009 8:09:22)

evo da vam se pozalim
sinoc posla da pravim mud kolac i izlijem u kalupo za torte, starinski jos od moje bake, i onako reko da vidim kako ide nakon 5 minuta kad kalup se raspao, curi na sve strane, a sporet pun smjese, brzo uzmem tepsiju spasim koliko sam mogla smjese.
Onda pokupim iz sporeta sa vrha, reko steta da se baci i stavim u mikrovalnu da se ispece, kad nakon samo pet minuta se ugljenisalo, dima na sve strane.
Ma ne mogu vam opisati koliko sam ljuta bila na sebe i razocarana uh. Kaze mm nije ovo tvoje vece hajde ti izadji iz kuhinje :))))
Ali jutro je vec bolje, eno se pece novi i kuca sva mirise :)




milenium -> RE: Kolaci.... (31.12.2009 16:16:02)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]uh baš je bilo vatreno kod vas[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Amelaa RR -> RE: Kolaci.... (6.1.2010 15:37:52)

Malo prije kupih vecem Americku pitu..onako upakovana izgleda mljac..mljac..pitam onu sto radi kakva je..kaze ona meni extra..fila ima bas bas ...i hajd ja kupim.. Kad imam sta vidjet...kora otprilike 5cm...i samo malo preliveno filom..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Sama sebi sam se smijala. Eh reko pravit cu ja nju pa kako god..i evo malo sam googlala i nasla ovaj recept extra je. Pa reko da ga podijelim s vama.

Američka pita

Kore za pitu (Ovo je recept za pitu koja ima donju i gornju koru. Ako radite pitu koju ne namjeravate pokriti korom, prepolovite recept ili imate dovoljno kore za dvije pite, yes!) Za mjericu u receptu koristite šalicu veličine  čašice jogurta. 3 šalice brašna (oko 680 g)
1/4 šalice šećera
1 1/2 žličica soli
pola šalice ledene vode
280 grama hladnog putra narezanog na kocice
170 grama masti, ohlađene
(kombinacija putra i masti se koristi jer putar daje finiji okus, dok mast daje bolju prhkost tijestu)
[image]http://rozakoza.com/wp-content/uploads/2009/10/7-202x300.jpg[/image]
Iako možete umiješati putar i mast u suhe sastojke vilicom, najbolji rezultat postići ćete ako ovo tijesto zamijesite u multipraktiku. Ukoliko ćete mijesiti tijesto vilicom, u velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer i sol i dobro ih promiješajte. Dodajte ohlađenu mast i sol te ih zdrobite vilicom u brašno dok većina komadića putra i masti ne budu veličine polovice graška s ponekim većim komadom (kao veći grašak). Zatim počnite malo po malo sa žlicom dodavati ledene vode, miješajući dok se tijesto ne počne formirati. Testiraje tijesto tako da ga 'uštipnete' i ako se ne raspadne već zadrži oblik, spremno je. Procedura s multipraktikom vrlo je slična. Prvo na postavci 'pulse' izmiksajte suhe sastojke i onda dodajte putar i mast. Nekoliko puta pulsirajte dok ne dobijete željenu veličinu komadića putra i onda počnite dodavati hladnu vodu, pulsirajući između svakog dodatka. Testirajte tijesto i, ako zadržava oblik, oblikujte ga u dva diska i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite tijesto u hladnjak da stoji najmanje sat vremena.

[image]http://rozakoza.com/wp-content/uploads/2009/10/6-300x200.jpg[/image]

Najvažnija stvar kod ovog tijesta je zapamtiti da voda, putar i mast moraju biti vrlo hladni. Ja sam u vodu stavila par kockica leda, a narezani putar i mast sam stavila u hladnjak na 15 do 20 minuta prije nego sam počela mijesiti tijesto. Upalite pećnicu da se grije na 220 stupnjeva. Nakon što se tijesto dovoljno ohladilo, izvadite jedan "disk” iz hladnjaka i stavite na površinu posipanu brašnom. Valjajte tijesto često ga okrećući za oko 30 stupnjeva kako biste dobili tijesto u obliku kruga. Razvaljajte ga par centimetara šire od širine vašeg kalupa. Pažljivo stavite donju koru u kalup za pečenje bez da tijesto razvlačite jer bi se za vrijeme pečenja i ponovno stisnulo. Za sada ostavite rubove da vise preko kalupa.

Nadjev od jabuka
kila i pol do dvije jabuka (oko 8 velikih jabuka)
2 žlice gustina
1/4 žličice soli 2 žlice zdrobljenih čajnih keksića 1 žličica cimeta
1/4 žličice muškatnih oraščića
1 šalica šećera
sok i korica jednog limuna Ogulite jabuke te im očistite sredinu. Narežite ih na ploške od pola centimetra i stavite u veliku zdjelu. Dodajte šećer, cimet, koricu i sok od limuna te ih dobro izmiješajte.  [image]http://img11.imageshack.us/img11/808/80312884o.jpg[/image]

Izvadite preostalo tijesto iz frižidera te ponovite postupak kao i za donju koru. Posipajte dno zdrobljenim čajnim keksima (keks će popiti nešto viška soka da se donja kora previše ne razmoči), a zatim pitu napunite jabukama. Lagano poprskajte jabuke vodom, kao i rub donje kore. Poklopite pitu gornjom korom i nožem odrežite višak kore. Prstima ili vilicom pritisnite rubove, a na vrhu škaricama napravite par otvora. Premažie pitu s malo mlijeka, te posipajte smeđim šećerom. Pitu pecite na 220 stupnjeva 15 minuta, tada smanjite temperaturu u pećnici na 190 stupnjeva i pecite još sat vremena. Nakon 40 minuta lagano pokrijte pitu aluminijskom folijom da vrh ne potamni previše. Kada je pita gotova ostavite je da se ohladi na sobnoj temperaturi. Amerikanci najčešće pitu od jabuka posluže sa sladoledom od vanilije i preljevom od karamele. Njam njam! [image]http://rozakoza.com/wp-content/uploads/2009/11/9.jpg[/image]

rozakoza.com




Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sljedeća stranica >   >>