mynxlee
|
Mislim da je svako majcino mlijeko kvalitetno, ma u kojoj kolicini bilo, bilo zuckasto ili gotovo prozirno, majcino mlijeko je majcino mlijeko i ono je najbolje za bebu. Ovo sto sam govorila zuckasto ili prozirno, rekla sam zato jer je moje bilo prozirno, a u bolnici sam vidjala zuto mlijeko, ono vidi se da je masno i dobro, sto naravno nije znacilo da je kvalitetnije od mog i da je moje prazno i ne valja. Dojila sam Ivana 15 mjeseci. Sve sto je bio stariji sve je vise visio o sisi. Nikad nisam ni pomislila da j moje mlijeko mozda nekvalitetno, nego jednostavno beba trazi bliskost, neku utjehu, pa dok prolazi kroz one sline faze, mir moze naci jedino u majcinom narucju i na majcinim grudima. Ivan bi znao po 15 puta u noci ustajati (ne pretjerujem, jer sam 2 noci vodila evidenciju) i bilo je nepodnosljivo. Ali, sta da se radi, to je moje dijete. Za njega bih zrtvovala svoj zivot, a da ne pricam o neprospavanim nocima. Onda, njima to sve predje u naviku, pa iz navike traze da doje. Uglavnom izborili smo se i otkad ne doji prespava cijelu noc. Najbitnije je biti strpljiv, izdrzati neko vrijeme za dobro svog djeteta, jer ne traje to vjecno, a bebama i njihovom psihickom i fizickom zdravlju to mnogo znaci. Iako su me u pocetku dojenja ubjedjivali svi redom kako moje mlijeko nije dobro, kako trebam davati mu AD, nisam odustajala. Imala sam mlijeka za troje djece, lijepo je je (samo cesto - od dana kad se rodio visio je non stop na sisi), napredovao, evo i dan danas niti bolujemo kakve gripice, prehladice, ma nista. Samo smo imali 2x temperaturu, jednom zbog vakcine, a drugi put zbog zubica. Vjerujem da je tako zdrav, jer je hranjen majcinim mlijekom.