bebbe RR -> RE: Kad prestanu da nose pelene (9.10.2009 12:32:36)
|
Bebacha, ja imam iskustvo sa starijom kcerkom - cim je prestala nositi pelene, a bilo joj je vise od dvije godine, nekako po automatizmu smo presli na gacice i potkosulje, i nikada vise joj nisam kupila bodi, jer mi se cinilo besmisleno da je zulja, kao sto si rekla. A faza stalnog istrpavanja i utrpavanja traje jedno vrijeme, nema tu pomoci:) Sto se tice higijene - mene je moja mama ubijala peruckanjem i zbog toga sam i dan danas jako osjetljiva, tako da sam ja uradila po pedijatricinom savjetu - kada piski, samo posusimo kokicu toalet papirom - jer, mokraca je sterilna, a kada kaki, naravno, prale smo se sve dok sama nije naucila da brine o tome. Kada je krenula u vrtic uslov je bio da zna očistiti guzu poslije kakanja. Imala je 3,5 godine. Naravno, uvijek smo se tusirale svaki dan, tako da je svaki dio tijela ipak bio opran. Meni je uvijek bilo bitnije tusiranje, odnosno, kupanje moje djece od uzrsata kada vec pocnu puzati, istrazivati svijt i faktički se prljati od obaveznog svakodnevnog kupanja tek rodjenog, čistog i prečistog, bepčta:)
|
|
|
|