Hocu bebu -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (30.9.2009 14:50:51)
|
ma sta ti je...u bosni ni lokum vise nije rahat[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [/quote] ma dobro , znam da se salis...Ja mislim da treba covjek da prihvati ono sta je odlucio, odredio i da snosi posljedice toga. Bez obzira gdje zivi, sta radi, ali isto tako da niakd ne treba da se zaboravi odkud se poteklo i doslo, i svoju djecu treba uciti da smomi Bosanci, bez obzira gdje bili i sta radili. Naravno da treba svoj zivot da se prihvati, i od njega da se izvuce ono najbolje (takvo me razmisljanje i spasilo) ali nikada licno ja necu zaboraviti svoje korijene, niti ako Bog da moja djeca, i nikada mi nigdje nece biti rahatnije nego u mojoj Bosni, tamo je meni kafa najdraza uz moju familiju, moj narod, pa i uz rahat lokum... Ja ovu zemlju postujem, svidja mi se mjesto gdje zivim, svidja mi se red i ostalo,ovdje mi je sad zivot, ali nikad mi nece ova zemlja zamjenit moju domovinu, to treba tako da bude, ne samo sto mi fali familija, nego zato sto moja djeca akobogda ce znati gdje je Bosna i kako je dole, nije bitno, ali nije dzaba odbranjena da bi mi radjali nove Njemce, Svedjane, nego da znamo svi odakle smo i gdje nam je domovina ( bar bi tako trebalo da bude) To je samo moj stav, a razumijem i ljude koji po losem pamte svoju zemlju, ali moj slucaj to nije
|
|
|
|