Hocu bebu -> RE: Dijasporo, sreco? Tugo? (4.10.2009 16:39:38)
|
IZVORNA PORUKA: MaryamAmina RR Neki, nema potrebe za moderatorima, mi smo sve CIVILIZOVANE, - zar nismo?! Bile ovdje ili tamo negdje, naše pismeno izražavanje ovdje određuje (htjele mi to priznati ili ne), kakvi smo u dubini duše. Nekada je bila slična tema, ali helem nejse ... svako od nas makar malo bi želio da ode negdje i živi van, ne Bosne i Hercegovine, nego dalje od onih teških dana, dalje od kašnjenja plaća, dalje od reda u domu zdravlja, dalje od korumpiranog političara ... ali isto tako svi mi kad-tad, pa makar i nakon 40 godina, vratimo se u rudnu grudu, gdje god ona bila. Jer mi smo svi Bosanci i Hercegovci, i uvijek će tako biti. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Jako lijepo receno, i slazem, se s tobom, i jos sa lijepom recenicom koju je neko napisao: da niko ne trazi preko hljeba pogace...Nije svakog daleko odvela neimastina, rat, pohlepa...neko je prezivio dobar dio svog zivota dolje, i prezivio je rat dolje...Zasto osuditi nekoga ako se rado sjeca Bosne i voli Bosnu, zasto biti toliko kategorican i osuditi rijecima ## vrati se dole '' Samo se slazem s tim da tko ne zna u privatnom zivotu neke osnove kulture, anonimno i online, znat ce jos manje..
|
|
|
|