aicha -> RE: Kakav je vaš muž? (1.4.2011 15:56:37)
|
IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: veeseelaa isto mislim, nisu me mama i otac rodili da bi se neki monstrum iživaljavao na meni! to bi mu bilo zadnje što bi uradio!!! ALi da je tvoj otac udarao tvoju mamu, tebi bi to bilo normalno ponašanje. I bila bi pogodna žrtva za nekog zlostavljača. U tome je sav vic. ma nije ni ovo istina vjerujte, zlostavljane zene nisu zatucane ni "naucene" na to ponasanje, stavise, medju njima ima DIVNIH zena, koje su obrazovane, uspjesne i bas zato su cilj unistenja njihovih iskompleksiranih supruznika jer udarac je tek "slag na tortu" kojem prethodi PSIHICKO NASILJE..od vrijedjanja, NAMETANJA OSJECAJA KRIVICE itd pa te DIVNE ZENICE (za razliku od nekih koje nisu samokriticne) pomisle "ma dobro,ima moje greske 10%, prvo cu sebe popraviti" pa onda to nastavi, svaki problem i belaj je novo "ustupanje prostora nasilniku" i onda on kad malo osjeti da je poljuljao zenino samopouzdanje (a ponavljam, ne rusi ga dzaba...ne bi rusio tamo gdje nema gdje vec su to jako uspjesne zene u ostalim segmentima zivota) onda tek pocne da se izivljava i onda se i zena emocionalno skrsi i nema snage da napusti takvu zajednicu...pogotovo zato sto je ugledna i uspjesna u ostalim segmentima zivota to je za nju njen licni najveci neuspjeh... A zeni se poljulja sve u glavi jer su obicno ti nasilnici ljudi koji se znaju itekako dobro prodati i jako su slatkorjecivi i pazljivi ispocetka dok ne zadobiju zenino povjerenje i ljubav. Pa ona pomisli "kako je mogao biti onakav a sad ovakav, sigurno je do mene" E TO JE NJIHOVA NAJVECA GRESKA. I fino zena takvog nasilnika treba isprobati sve da "smiri" situaciju pa kad ispuca sve moguce ideje SAMA CE SKONTAT-ma nije vise do mene i sutnuce ga za sva vremena. Jer tesko je da tu neko sa strane utice, sve dok ona sama ne skonta nece se izbaviti
|
|
|
|