Chuchi -> RE: Modrice na djetetu koje ide u vrtic (16.9.2009 19:44:57)
|
Citam sve ove postove, pa ne mogu nikako da ocjenim jesam li ja tu previse smirena, ili zaista nema toliko razloga da se dize hajka. Hiljadu puta sam dovela djete iz vrtica sa modricama, masnicama, kada upitam kako se to desilo ne dobijem adekvatno objasnjenje, uglavnom niko nista nije vidio. Ali znam pouzdano da nekad i nehotice djete zadobije modrice, masnice: jednom mi je stariji sin posao pasti i ja u onoj brzini da ga uhvatim za misku da ne razbije nos ili glavu, a kasnije vidim ostala mu modrica na miski, a nisam mogla ni sanjati da ce ostati, ali opet sva sreca znam da sam ga ja uhvatila. Iako mi je bilo zao sto mu je ostala modrica, sigurna sam da ga nije boljelo, a niti sam ja to uradila namjerno. Jednostavno je njegovo tkivo bilo malo osjetljivije pa mu je ostala modrica. Eto samo da kazem da ima i toga. Ali ne opravdavam ni tete u vrticima jer znam da se i one znaju ponasati kao monstrumi, a u ovom slucaju, ako je bilo i nesto slicno kao meni, pa trebala je ta teta reci sta se desilo a ne ogradjivati se... ali u strahu ju je najlakse i uhvatiti u lazi!
|
|
|
|