Selma85
|
Drage forumasice, prvi put se javljam ali sam dosta citala vase postove, pa sam odlucila da i ja kazem nesto na ovu temu. Imam PCOS ( dijagnoza od prije 6 mjeseci, ali vjerovatno ga imam od trenutka prve menstruacije). Od simptoma imam prekomjerna tezina, maljavost, problemi sa tenom, neredovite menstruacije... Uradila sam sve moguce testove, od spolnih hormona, hormona stitne, nadbubrezne zlijezde, inzulin glukoza...... uglavnom spolni hormoni su ok, dok je sve ostalo iznad normalnih vrijednosti. Nakon konsultacije sa endokrinologom pijem letrox, totalna promjena ishrane i stila zivota. NAkon dva mjeseca letroxa i ishrane bez bijelog brasna i secera u bilo kojem obliku osim u vocu, dosta povrca i voca, nemasnog mesa, svaki dan set_nja, izgubila sam 10 kg i imala 2 uredna ciklusa od 28 dana ( ovo se nikada prije nije desilo ). Andostrendiol koji je bio povisen, nakon promjena u ishrani se vratio na normalu, za ostale hormone cekam nalaze ali vjerujem da ce i tu biti nekog napretka. Uz to sam pila cajeve od nevena, hajducke trave, zdravca, brusnice i majcine dusice, svaki dan minimalno 4 solje caja. Doktor u slucaju da ne dodje do trudnoce u narednom periodu preporucuje operaciju ( busenje tih cisti zaboravila sam koji je strucni naziv ).. Suprug radio spermiogram na prvom slaba pokretljivost i neka upala, na drugom nalazu ogromno poboljsanje progresivno pokretnih 70% ( njegovu ishanu nismo toliko drasticno mjenjali osim sto smo ubacili puno vise voca i povrca, i pije sve cajeve samnom). Moj ginekolog razmislja i o nekom obliku stimulacije, ednokrinolog o uvodjenju siofora. Na zadnjem UZ ide sljedeci sok, postoji septum na materici, a pored toga materica je i zavaljena ( ovo sam znala od prije), a imam i neki mali polip. Uglavnom dijagnoze nikad ne prestaju . Ginekolog mi kaze da se ne brinem, pa se ja i ne brinem, neka se on brine za mene , ja radim sto je do mene pa valjda ce biti nesto od svega ovoga. Pozdrav svima
< Poruku je uredio Selma85 -- 13.2.2015 15:22:45 >
|