Mirela86
|
Drage moje, veliki pozdrav!!! I ja imam policistične jajnike! Prvu menstruaciju sam dobila sa 15 godina, i oda tad su neredovne i bolne! Tad sam isla ginekologu, ali me nikada nije uputila na bilo kakve dodatne pretrage, pila sam Dabroston, a poslije toga i Yasmin, ali čim bi prestala, mesnstruacije izostajale i po 6 mjeseci! Prošle godine sam stupila u brak, i mnestruacija je kasnila neka 4 mjeseca, nisam trudna, te odem ginekologu(drugo), koji je dijagnosticirao PCOS, ali mi nije dao nikakvu terapiju, kao" cekat cemo da menstruacija dodje sama! Nakon toga prođu dva mjeseca, ja jos uvijek nisam dobila, te odem trećem ginekologu, koji kaze da uošte nemam ciste, ali da uradim hormone, i propise mi Primolut Nor za izazivanje krvarenja! kad sam uradila nalaze, KATASTROFA!FSH=7,16, LH= 56,90, povišen progesteron i Prolactin!!! Kad je vidjela nalaz odmah mi je rekla" Ovdje neće doći do trudnoće" Svijet mi se srusio!!! Ali nisam odustala i otišla sam i četvrtom ginekologu, koji je potvrdio da imam PCOS, i hiperprolactinemiu(smatra da imam adenom na hipofizi), propisao mi je Bromegon(koji je uzasan, ali sam istrajala) i Utrogestan, te da nakon prve terapije Bromergonom uradim Prolactin(uradila i opets je povisen, oko 1300), i trenutno čekam menst. Idem idući mjesec na kontrolu, gdje ce odluciti o potrebi MRI hipofize i hipotalamusa, te ce raditi stimulaciju jajnika i "probijanje cisti"! Ali najbitnije, on smatra da "UZ TERAPIJU STVORIT ĆE USLOVE ZA TRUDNOĆU ZA JEDNO 8 MJESECI DO GODINU DANA"Samo treba da se pridržavam njegovih upustava, da se opustim, i da ce sve biti OK!!! Teško se opustiti, poprilično se bojim, ali me ohrabruje pozitivan stav mog liječnika!!! Nadam se da će beba doći i prije, i to iskreno, od srca zelim svima vama koji to zelite!!! Pozdrav!!!
|