Twinkies04 -> RE: Policistični jajnici - PCOS (24.10.2013 17:15:38)
|
IZVORNA PORUKA: MajkaTereza Samo da vam napisem za biljku zvanu Vitex ili Chaste Berry. Ja sam pila kapsule punjene samljevenim vitexom, i u roku od 2 dana mi se menstruacija vratila, a nakon 3 sedmice vise nisam imala PCOS ni probleme sa stitnom zlijezdom :-) Pila sam i sirce ujutro , kasiku i po u casi vode (prirodno sirce i izvorna voda) Bila sam kod doktorice u Importanne centru,njoj nista nije bilo jasno- od uzasnih nalaza do potpuno zdrava. Kaze "izgleda da su ti super lijekovi djelovali", i ja joj kazem da ih nisam ni uzimala :-D Sad ako je nekad nesto se lijecim drugim metodama, ali znam da je i meni, i kome god sam preporucila, Vitex potpuno uskladio hormone, ciklus, a dvije poznanice su mi zatrudnile u roku od 2 mjeseca nakon sto su pocele uzimati. Eto :-) majka tereza ja sam probala sa vitexom takodje,ali malo sam razabirala o vitexu,problem je sto zene koje imaju PCOS imaju visok LH:FSH omjer,a vitex povecava LH tako da to i nije bas pozeljno kod PCOS-a. Na nekog izgleda djeluje ok, a na nekoga ne. Ono sto je dokazano da djeluje i to veoma brzo jeste licorice(tacnije sladic) i peony(kod nas je to bozur,ali se uzima druga vrsta i uzima se korijen jer je ostali dio biljke toxican),sve to se uzima u omjeru 1:1,veoma bitna stvar jeste ta da regulise LH:FSH omjer,spusta testosteron...ja nisam uspjela naci nigdje kod nas,ali ko moze naci kazu da ima efekta 100 % .Kineski naziv za ovu mjesavinu je Shao Yao Gan Cao Wan..
|
|
|
|