Anoniman -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (1.10.2008 16:03:32)
|
draga Enni, slažem se sa Mikom što se tiče nove trudnoće! Htjela sam ti to i prije napisati, ali hajde reko da me ne shvatiš pogrešno! Nemoj nigdje žuriti i raditi nešto navrat-nanos. Ako je doktor rekao šest mjeseci, valjda ima neki razlog, ja bih se fino opustila, trudila da sad sebi ugodim, jer ti si ta koja treba i fizički i psihički oporavak, friška si u braku, ja bih se posvetila mužu i da stvorim sa njim lijepu atmosferu, jer najbolje je kad brak krene bez nekog opterećenja, vi ste tu u ovom trenutku jedno radi drugog, a beba treba biti samo posljedica sve te ljubavi, a ne treba se sad samo to ganjati. Desilo se na početku, desilo se i da završi, ali to je tako suđeno i vjerovatno je Bog imao razlog što je odgodio trenutak kad ćeš se susresti sa svojim čedom... Isto tako, to je sad iskušenje za tebe, tvog muža i vaš brak... zato gledaj da ga pobijediš. Izgradi u sebi tvrđavu, u kojoj će tvoja beba moći živjeti sigurno i bezbjedno devet mjeseci. Mlada si, biće to sve uredu, vidjela si koliko je takvih slučajeva bilo na forumu, pa su danas sretne mame!!! Priušti sebi malo odmora, uključi se u neku novu aktivnost, otiđite negdje... Malo se posveti sebi, sredi se, vježbaj, nabaci frizuru, jedi zdravu hranu, uzimaj vitamine, ne obraćaj pažnju na okolinu, u inat budi sretna, jer ti ideš u susret svojoj bebici ako Bog da! Trebaš tu trudnoću da dočekaš u zdravlju, veselju, lijepa i opuštena, a ne razmišljajući kad ćeš, šta ćeš, možeš li je sad praviti ili kad... Nemaš pojma koliko je psiha bitna! Tako ćeš steći više samopouzdanja i nećeš strahovati ni kad zatrudniš, jer će se tvoju beba osjećati zadovoljno i sigurno u tebi, bićeš jaka. I tvoj muž će osjećati manji pritisak, a harmonija je idealno okruženje za život koji će ako Bog da rasti u tebi! Vjeruj u sebe, jer i mi to činimo i opusti se!
|
|
|
|