Anoniman -> RE: Å ta poslije spontanog pobaÄaja?! (1.10.2008 16:03:32)
|
draga Enni, slažem se sa Mikom Å¡to se tiÄe nove trudnoće! Htjela sam ti to i prije napisati, ali hajde reko da me ne shvatiÅ¡ pogreÅ¡no! Nemoj nigdje žuriti i raditi neÅ¡to navrat-nanos. Ako je doktor rekao Å¡est mjeseci, valjda ima neki razlog, ja bih se fino opustila, trudila da sad sebi ugodim, jer ti si ta koja treba i fiziÄki i psihiÄki oporavak, friÅ¡ka si u braku, ja bih se posvetila mužu i da stvorim sa njim lijepu atmosferu, jer najbolje je kad brak krene bez nekog opterećenja, vi ste tu u ovom trenutku jedno radi drugog, a beba treba biti samo posljedica sve te ljubavi, a ne treba se sad samo to ganjati. Desilo se na poÄetku, desilo se i da zavrÅ¡i, ali to je tako suÄ‘eno i vjerovatno je Bog imao razlog Å¡to je odgodio trenutak kad ćeÅ¡ se susresti sa svojim Äedom... Isto tako, to je sad iskuÅ¡enje za tebe, tvog muža i vaÅ¡ brak... zato gledaj da ga pobijediÅ¡. Izgradi u sebi tvrÄ‘avu, u kojoj će tvoja beba moći živjeti sigurno i bezbjedno devet mjeseci. Mlada si, biće to sve uredu, vidjela si koliko je takvih sluÄajeva bilo na forumu, pa su danas sretne mame!!! PriuÅ¡ti sebi malo odmora, ukljuÄi se u neku novu aktivnost, otiÄ‘ite negdje... Malo se posveti sebi, sredi se, vježbaj, nabaci frizuru, jedi zdravu hranu, uzimaj vitamine, ne obraćaj pažnju na okolinu, u inat budi sretna, jer ti ideÅ¡ u susret svojoj bebici ako Bog da! TrebaÅ¡ tu trudnoću da doÄekaÅ¡ u zdravlju, veselju, lijepa i opuÅ¡tena, a ne razmiÅ¡ljajući kad ćeÅ¡, Å¡ta ćeÅ¡, možeÅ¡ li je sad praviti ili kad... NemaÅ¡ pojma koliko je psiha bitna! Tako ćeÅ¡ steći viÅ¡e samopouzdanja i nećeÅ¡ strahovati ni kad zatrudniÅ¡, jer će se tvoju beba osjećati zadovoljno i sigurno u tebi, bićeÅ¡ jaka. I tvoj muž će osjećati manji pritisak, a harmonija je idealno okruženje za život koji će ako Bog da rasti u tebi! Vjeruj u sebe, jer i mi to Äinimo i opusti se!
|
|
|
|