sara za -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (18.2.2011 19:39:23)
|
Drage moje,citam vase postove ali iskreno nemam snage da pisem,medutim tjeram se ovako i trudim se vratiti svoj zivot u normalu,ali mi nikako ne ide barem sa medicinskog aspekta,drage moje i ja sam prije 2,5 mj izgubila svoju curicu sa pune 22 sedmice trudnoce,to je bila moja prva trudnoca nakon 7 god braka postignuta Icsi metodom,istina da je moja trudnoca uspjela od prvog pokusaja Ivf-a i sve je bilo ok,ali onda mi je vodenjak pukao i morala sam se poroditi,to je bio moj najtezi trenutak u zivotu,trazila sam da mi je daju i vidila sam svog andela od glave do pete,kada su je odnjeli kao da su mi srce iscupali,ali eto zivot ide dalje,znam da me sve razumijete jer ste nazalost sve ovo dozivile,medutim od samog poroda nisam dobro,stalno imam problema sa nekim sekretom i crvenilom,onda sam otisla vaditi briseve i doktor me sokirao kada mi je rekao da imam Ešerihiju coli i Candidu,ja to nikada u zivotu nisam imama osim Enterococsne bakterije koju sam rijesila jednostavno sam tabletama prije postupka Ivf,a ovo sada me pravo prepalo jer kazu da se ova E.coli potesko lijeci,od Dr.sam dobila samo vaginalne tablete,antibiotike nemogu vise piti jer sam na njima vec 2 mj,ali sam sam sebi pokusala pomoci tako sto sam listala google i sada svaki dan natapam tampon sa kantariolovim uljem i drzim oko 3 sata,stavljam sterilne gaze umjesto dnevnih ulozaka i pijem dosta caja radi izmokravanja i pijem bjelo vino s bijelim lukom da se "ubijem",ali drage cure sada moram malo sacekati da vidim hoceli ovo sve djelovati pa vaditi ponovo sve briseve,ja sam jadna mislila malo sacekati pa da planiram novi postupak Ivf-a,ali sada ne znam kada cu moci i to me izludi,drage moje jesteli i jedna imale problema sa ovom bakterijom,ja sam je izgleda pokupila prilikom poroda i svega onoga sto su mi radili kako bi sacuvali trudnocu,hvala vam i oprostite na dugom tekstu.. Gerberka,i kod moga muza je bila nekada asthenoteratozoospermia i imao je blago izrazenu varikokelu,nije je nikada operisao a nalaz sam mu popravila sa vitaminima i stalno je jeo med i kostunjavo voce i kospice kao "predjelo" i prije postupka je imao skoro normospermiu. izgubljeni andeo,nemoj se sikirati ako je to enterokoksna bakterija to se veoma lako lijeci i brzo,vaginalne tablete i antibiotici.
|
|
|
|