zagrebmama -> RE: Šta poslije spontanog pobačaja?! (16.6.2009 13:37:51)
|
bok cure i žene. Nova sam ovdje pa bi i ja htjela s vama podijeliti svoje iskustvo s pobačajem. Majka sam dvoje djece i to sina od skoro 18 godina i kćer će mi za 2 tjedna imati 16 godina. Dakle, nisam baš ni mlađahna kao vi ovdje na forumu. Mogu samo reći da ponosno nosim svojih 44 godina i što je najljepše od svega, nakon dugog premišljanja i razgovora, pristala sam na trudnoću i ostala napokon po treći puta trudna. Sve je bilo ok, ali sam prije dva tjedna išla na pobačaj. Zašto? Ne zato što sam starija trudnica, nego sve ovdje rade između 12 i 13 tjedna ultrazvuk - gleda se nuhalni nabor i ide se odmah poslije tog uzv pregleda vaditi krv - kromosomski probir. Uzv se ne plaća, a vađenje krvi ovdje 320 kn. Pogledajte na netu što je to nuhalni nabor da sada ovdje ne dužim, uglavnom, mojoj bebi je bio 10 mm što je strašno puno i beba je imala mnoštvo tumora na vratu i kromosomski i genetski nije bilo 80% u redu. Dakle, dijete je moglo biti rođeno sa down sindromom, ...... dok je doktor govorio što je moglo biti, ja sam pala u neki trans, a muža sam vidjela da mijenja boje od muke. Prekinula sam trudnoću. Bila je totalna anestezija i vrlo malo je boljelo, ali psihička bol je užasna i ne znam kada i kako će uopće proći. Muž mi je u još gorem šoku i ne možemo doći k sebi. Doktor je rekao da sada dođem poslije pobačaja k sebi par mjeseci i da pokušamo ponovo jer sam sasvim zdrava. Neki me odgovaraju jer imam toliko godina koliko imam, a dr kaže da to nema veze s godinama i da slobodno mogu pokušati jer sam potpuno zdrava, a prve dvije trudnoće su mi prošle super i porodi također. Ne znam što da kažem vama svima koje ste imale pobačaj i izgubile na bilo koji način bebu, jer ni meni nema utjehe. Evo i sada plačem dok to pišem, ali imam osjećaj da se samo tu na forumu razumijemo, a van njega nas nitko ne razumije. Mi smo silno željeli tu bebu, kćer mi je u totalnom šoku, sin me od muke ništa ni ne pita.A što je najgore, radim u državnoj upravi gdje u sobu do mene ljudi dolaze prijavljivati bebe u matičnu knjigu rođenih. Dolaze roditelji s bebama. Strašno se osjećam. REcite mi što mislite o kasnoj trudnoći. Hvala vam svima na mišljenjima.
|
|
|
|